Pozwolę sobie jeszcze podać linki do moich fot na serwisach
Photosig
onePhoto
FotoTok
plFoto
Wersja do druku
2004
aaa, to sa w takim razie bezposrednio z cyfraka, nic nie regulowane. i nie widzialem ich na papierze jeszcze.
podejrzewam że profil kolorów z maszyny mógłby zabić te kolorki
robilem w fuji
fotke, to mi dzien zrobili buce.
ewidentnie użyli funkcji autokontras albo coś podobnego, najlepszy przykład że zawsze trzeba stanowczo zaznaczyć żeby nic nie ulepszali!
Nowa fotka na plfoto, przy okazji przykład makro z Sonnarem.
wrzuciłem jedno zdjęcie z cmentarza, takie półreporterskie i raczej marnej jakości, ale może się komuś spodoba
http://www.photosig.com/go/photos/view?id=1372410
jakość faktycznie nie najlepsza ale zdjęcie wyszło bardzo fajnie jeśli chodzi o tematykę.
Nie było to kolejne zdjęcie kilkudziesięciu zniczy bo te choćby były świetnie wykonane to jednak po dłuższym czasie nużą.
Jest ich trochę na zdjęciu ale to jednoznacznie informuje z jakim świętem mamy do czynienia, fajna postawa dziewczyny, pełna skupienia, naturalna a jednak nie jakaś zasmucona, mnie się podoba .
we frontierze fuji to sie nazywa "autokorekta" maszyny - zawsze podnosi kontrast ...Cytat:
ewidentnie użyli funkcji autokontras albo coś podobnego,
i słusznie nie po to człowiek siedzi nad PSem żeby mu w 1sek spieprzyli zdjecie. trzeba im mówić żeby robili bez autokorekty lub z włączonym "no convert"Cytat:
zawsze trzeba stanowczo zaznaczyć żeby nic nie ulepszali!