Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )
Cytat:
Zamieszczone przez
halogen
bardzo lubię takie forumowe trole :) nic z tego człowiek nie wyniesie a wyczyta nie na temat w stylu co wybrać białe czy czarne ? odpowiedz. kup szare.
reszcie Bardzo dziękuję bo przekonaliście mnie i kupuje 6d. Myślę że nie będę załował bo za różnice dokupie sobie jakieś dobre szkiełko :)
Jaaasneee , nie ma to jak wybierać z trzech modeli uwzgleniając ten którego jeszcze nie wyprodukowali :)
Sam bym też wybrał 6d, niestety nie stać mnie na niego :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Adam89
Sam bym też wybrał 6d, niestety nie stać mnie na niego :(
Kup 5d (chyba że już masz), ciągle robi fajne zdjęcia ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
na podstawie tego linku to jedno jest pewne; 6d zdecydowanie mniej kosztuje
Bardzo dowcipne! Tylko gdzie w tym linku jest mowa o cenie?
Im dalej na zachód od Polski potencjalni klienci canona chyba mniej analizują takie różne niuanse jak CB ;) Jeśli dla kogoś różnica w cenie między 6d a 5dmkIII ma znaczenie to śmiało bierzcie ten tańszy. Nie ma się tu co dołować, zastanawiać, żałować, zazdrościć itd. Już to tanie 6d jest wyśmienite i nie będzie Was ograniczać w fotografowaniu! Ostatecznie po jakimś czasie powiecie, że "moje portfolio jest słabe, bo aparat nie ma joya tylko wybierak i to wszystko przez to"? Przeciez wtedy to w ogóle nie będzie miało znaczenia. 6d jest wystarczająco dobry. Robić zdjęcia, uczyć się ew. zarobić aparatem na lepszy jeśli ciągle czegoś brakuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
..., zresztą czego brakuje w 5D3?
ISO 200000?
Brakuje 2 EV DR :)
Cytat:
Zamieszczone przez
canon/nicon
Brakuje 2 EV DR :)
zależy na jakim iso bo na wysokim może się okazać że ma nadmiar 2EV.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
zależy na jakim iso bo na wysokim może się okazać że ma nadmiar 2EV.
A no na takim przy którym zdjęcia nie maja szumu. ;) A ty przy jakim ISO najczęściej robisz zdjęcia? ISO 12800? 25600? A może 102400? :) Jeżeli nie to sam sobie możesz odpowiedzieć ;) A tak wogóle czy można mieć nadmiar DR? :D
Cytat:
Zamieszczone przez
halogen
bardzo lubię takie forumowe trole :) nic z tego człowiek nie wyniesie a wyczyta nie na temat w stylu co wybrać białe czy czarne ? odpowiedz. kup szare.
reszcie Bardzo dziękuję bo przekonaliście mnie i kupuje 6d. Myślę że nie będę załował bo za różnice dokupie sobie jakieś dobre szkiełko :)
Miałeś do wyboru skode i mercedesa. Wybrałeś skode... To i tak lepiej niż jakiś zakurzony żółty chłam :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Miałeś do wyboru skode i mercedesa. Wybrałeś skode... To i tak lepiej niż jakiś zakurzony żółty chłam :-)
Nie powiedziałbym, że pomiędzy tymi body różnica jest taka jak pomiędzy skodą i mercedesem. Mocno przesadzasz.
Mi wybór jeżeli chodzi o opisane potrzeby wydaje sie optymalny.