Odp: Tamron 16-300 mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Model B016) - zdjęcia, specyfikac
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Lustrzanka zawitala pod strzechy z wszystkimi tego konsekwencjami
Ale widzę ze teraz jest straszna moda na gopro -może to wypchnie lustra z rynku?
Podejrzewam że wątpię. Lustro to jednak nie sprzęt dla gadżeciarzy...
Analog nie wypadł to myślisz że poczciwe lustro odejdzie do lamusa?
Odp: Tamron 16-300 mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Model B016) - zdjęcia, specyfikac
Nie całkowicie, zostanie trochę entuzjastów
Teraz spędziłem miesięczne wakacje i trochę luster było,ale przede wszystkim smartfony no i gopro
A zluster to głownie cropy
Wydaje mi sie ze agresywny marketing " komórka o jakości zdjęć lustrzanki" przynosi rezultaty
Nawet żółci posiadający lustra na szyji, focili głownie komórkami
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Nawet żółci posiadający lustra na szyji, focili głownie komórkami
Zrozum rozum...
Wychodzi na to że ci co mają jakieśtam pojęcie o fotografii (a nie robieniu zdjęć) będą swego rodzaju dinozaurami.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Panyyyy jak tam? Kupił ktoś tego 16-300? :c jak wrażenia?
Cichy będziesz miał? ogarniesz teścik? :(
No wlaśnie robię recenzję, bedzie pod koniec tygodnia.
Płyty dlugrajace tez są cały czas wydawane
Lustra są nieporeczne, a ludzie lubią wygodę
Mało znam osób,które jak ja na miesięczne wakacje zabierają ff +3 słoiki
A Ty co zabierasz na wakacje?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Płyty dlugrajace tez są cały czas wydawane
Lustra są nieporeczne, a ludzie lubią wygodę
A Ty co zabierasz na wakacje?
Żona ganiała ze srajfonem bo poręczny i mały i "filmik można nagrać".
A ja tachałem w plecaku 5D + 16-35 +70-200 + polar, szarą połówkę i neutralne.
Z resztą zawsze mam to samo przy sobie.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Lustrzanka zawitala pod strzechy z wszystkimi tego konsekwencjami
O jakie konsekwencje Ci chodzi?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Mnie możesz też dołaczyć :mrgreen: .
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Ja zabieram na wakacje to co mam w stopce. Jak widać, jest to właśnie takie 16-300 poklecone z różnych szkieł ;).
Jakąś satysfakcję mam dopiero jak przeglądam fotki na 30" monitorze, bo jak to taszczę to różne myśli mnie nachodzą.
Przyznać trzeba, że w rejonach turystycznych maleje liczba białych rur. Kiedyś było tego więcej.
No bo biała rura ma tą wadę że jest biała...
A z ciekawości zapytam jakie jest wasze podejście do sprzętu?
Bo ja walę w plecak luzem. Zakładam tylko dekle co by żaden piach się nie władował pod soczewki itepe. Wychodzę z założenia, że zabawki są dla mnie a nie ja dla zabawek.
Ostatnio na wakacjach na statku widziałem taki obrazek:
dwie parki, najwidoczniej studenci, z takimi samymi sprzętami, tzn 60D+70-300 (o ile dobrze pamiętam) na parę. Zakładam że kupowali razem. I trzymali to ustrojstwo kurczowo na kolanach (obaj, dziewczyny się nie mieszały), i mieli założone dekielki na soczewki. Dekielki ściągali, robili 1-2 zdjęcia czyścili sprzęt pędzelkiem (no bo na morzu się strasznie kurzy, szczególnie jak statek hamuje) i zakładali dekielek. I tak co chwilkę. Zastanawiam się czy nie było to dla nich upierdliwe?
Ja wiem że zakup sprzętu to nie paczka dropsów no ale bez przesady.