Niestety restart programu nic nie dał. Dalej szum jest kolorowy zamiast monochromatyczny
Wersja do druku
Niestety restart programu nic nie dał. Dalej szum jest kolorowy zamiast monochromatyczny
U mnie jest ok .Cytat:
Zamieszczone przez ekoms
Dzięki że sprawdziłeś. Nie wiem co mam z tym zrobić aby działało poprawnie. Jaką wersję Windows masz zainstalowaną? A może jeszcze ktoś inny by sprawdził (pod warunkiem, że ma zainstalowane DPP).
U mnie śmiga pod XP proCytat:
Zamieszczone przez ekoms
krop 100%
bez odszumiania
usunięty szum chromatyczny
usunięty szum na maxa
Zazdroszcze Ci....A czy XP pro masz z Service Pack2?
Xp service pack2 + wszystkie aktualizacje na bieżącoCytat:
Zamieszczone przez ekoms
Przetestowałem ten program na różnych komputerach, system XP Pro, XP Pro z SP2, Windows2000 i na każdym nie mogę uzyskać redukcji szumu kolorowego w monochromatyczny. Na podglądzie przed konwersją jest a po konwersji nie ma. A może ten program źle współpracuje z plikam z 20D? A może coś źle ustawiam? Nie wiem. Wymiękam.
Podeślij jakiegoś zaszumionego rawa na twpk(malpa)o2.pl zobaczę czy u mnie działa .
ekoms: jakiś dziwny ten Twój raw :)
Cała rzecz w tym , że zdjęcie tak ogólnie jest jasne .Wydaje mi się , że DPP słabiej odszumia jasne partie obrazu nie chcąc stracić szczegółów,przez co może się wydawać że nie odszumia . Odszumia , ale dużo słabiej niż jednolite ciemne powierzchnie .
Przykładowe kropy po kolei : normalna , usunięty szum chromatyczny , usunięty szum na maxa
Wydaje mi się, że chromatycznego nie tknął nawet. A z jakiego aparatu Ty odszumiałeś swoje? Mimo wszystko dzięki za pomoc.