Co do wielkosci. Ja mam M i czesto jest to za duzo, ale jest opcja zmniejszenia obszaru roboczego w ustawieniach.
Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Co do wielkosci. Ja mam M i czesto jest to za duzo, ale jest opcja zmniejszenia obszaru roboczego w ustawieniach.
Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
witam
Juz prawie zdecydowałem się na zakup tabletu, tylko nie jestem pewien co do modelu.
Chcę kupić Wacom Intuos CTH 480S lub CTL 480S.
Różnią się chyba tylko funkcją dotyku , gumką.... i ceną...
Jesli ktoś z was używa może by mi doradził który będzie lepszy w Lightroomie i PS .
Osobiście obstawiam ten droższy , ale może ktoś z praktyki mi doradzi ...
pozdrawiam Wojtek
właśnie byłem na stronie wacom.pl .... w droższym modelu wystepuje gumka w piórku ....ale czy to będzie potrzebne tzn. przydatne w istotny sposób , przy obróbce zdjęć......
Nie wiem co to jest funkcja touch - ale jeżeli mówimy o używaniu tabletu tak jak touchpadu to super sprawa. Bardzo sobie chwale, bo jak mam zamkniętego MBP to dalej mam dostep do touchpadu dzieki tabletowi.
Dzięki za szybka odpowiedź..... więc w takim razie trzeba pomyśleć o tańszym modelu ( też mam komputer stacjonarny) .
Jeśli ta funkcja mi sie nie przyda to poco przepłacać .......jeszcze zostaje sprawa gumki...tu trzeba zasięgnąć też wiedzy kogoś kto taką funkcje miał okazję sprawdzić...
Czekam niecierpliwie na rady bo chciałbym niebawem jakis tablet zamówić...
pozdrawiam Wojtek
Na maku funkcja touchpada działa świetnie. Są praktycznie te same gesty w OSX ktore sie ma normalnie na magic mouse. NIe ma oczywiście wszystkich, ale czasami łatwiej jest używać tylko touchpada do przegladania stron np. Wg mnie warto kupić z tą funkcją niż potem pluć sobie w brodę że się jej nie kupiło.
Robiąc edycje w LR pracuje rownolegle używając stylusa i toucha do przewijania palety narzędzi np.
Także gdzieś doczytałem że jak nie potrzeba to funkcję touch można wyłączyć...a jak sprawa funkcji gumki ?
Zreszta od przybytku głowa nie boli ......lepiej mieć i rzadko używać niz żałować grosza i mieć ograniczoną funkcjonalność.
Pewnie tak na 100% dopiero sam się przekonam jak się pracuje tabletem w LR.
pozdrawiam Wojtek