Skoro nie bierzemy pod uwagę kolorów, to na ISO 100 nie widać różnicy :)
Wersja do druku
Zdjęcie z 5d nie ma EXIF. Biorąc pod uwagę, że w 6D miałeś ekspozcję na auto +2/3 to obawiam się, że ten test może być niemiarodajny. Takie rzeczy robi się na manualu.
ciekawe te sample z pierwszego postu, 5D2 nie mam już od pewnego czasu, ale wcześniej bym sie spodziewał większej korzyści na rzecz 6D, a tu aż taka straszna różnica nie jest..
Ściana technologiczna... Pewnie wycisnęli z krzemu co się dało.Cytat:
ciekawe te sample z pierwszego postu, 5D2 nie mam już od pewnego czasu, ale wcześniej bym sie spodziewał większej korzyści na rzecz 6D, a tu aż taka straszna różnica nie jest..
Biorąc pod uwagę używki, to teraz obydwa modele ze śladowym przebiegiem na aukcjach stoją w granicach 5.000zł.
W tej sytuacji zamiana może mieć sens :)
Dokładnie . I dlatego właśnie ciekaw jestem obrazka z 1dx. nigdy go pewnie nie kupie bo to maszyna do zadań specjalnych Do niczego mi nie potrzebny taki sprzęt. Ale popatrzył bym sobie na jakieś porównanie. :) Czysta ciekawość :)
Kiedyś widziałem link z "portretami" lincolna gdzie były różne body i cały zakres ISO z RAWami do pobrania, ale nie mogę znaleźć... i nie pamiętam czy był tam 1DX
w poście #10 z tego watku jest ten link :)
ale nie ma 1dx .