Jak tak dalej pójdzie do canon wykupi pakiet większościowy udziałow Sigmy i albo zamknie albo będzie robić "elki dla uboższych" :)
Wersja do druku
Jak tak dalej pójdzie do canon wykupi pakiet większościowy udziałow Sigmy i albo zamknie albo będzie robić "elki dla uboższych" :)
Cena pewnie koło 3,5k PLN jak ostatnie produkty sigmy, pytanie jak dostępność?
Miałeś taki sen? :)Cytat:
Jak tak dalej pójdzie do canon wykupi pakiet większościowy udziałow Sigmy
Pewnie podobnie jak z S35. Były z tego co pamiętam przestoje na początku.Cytat:
Cena pewnie koło 3,5k PLN jak ostatnie produkty sigmy, pytanie jak dostępność?
35 sigmy już mam, tutaj widzę kolejny zakup, fajnie by było jak by cena nie przekroczyła 2500PLN
No powodów jest kilka ;)
A no nie była... moja potrafi się pomylić nawet przy statycznej scenie. Ostrość wg mnie standardowa, bez szału.Cytat:
Wszyscy wychwalają AF i ostrość w starej Sigmie podczas, gdy taka idealna to ona nie była.
Myślę, że zgodziłbyś się ze mną, że w zasadzie to była główna przyczyna wyboru tego szkła ;)Cytat:
Mógł się podobać kremowy bokeh i tylko to ją odróżniało od konkurencji.
Fajnie by było, ale nie realne, okolice 3500 zł są prawdopodobniejsze ;)Cytat:
Zamieszczone przez obcy21
Ja głównie dlatego, że jest solidniejsze niż C1.4.Cytat:
Myślę, że zgodziłbyś się ze mną, że w zasadzie to była główna przyczyna wyboru tego szkła
A AF mógłby być szybszy. Ostrość też mogłaby być lepsza. I ma jednak silną aberrację podłużną. Więc nie dziwię się, że Sigma wypuszcza kolejny model. Stary jest najlepszą 50'tką z AF pod Canona, ale nie jest najlepszą 50'tka. :)
Jak mi się finanse zepną to będę pierwszy do zakupu. :)
No i pięknie jak tak dalej pójdzie to zostanie mi tylko 135L ze stajni Canona :mrgreen: