kamila muszę cie zmartwic
teraz by być cool nie kupuje się FF tylko
Schyłek DSLR? | Film Cyfrowy
wiec chyba musisz zmienić forum
Wersja do druku
kamila muszę cie zmartwic
teraz by być cool nie kupuje się FF tylko
Schyłek DSLR? | Film Cyfrowy
wiec chyba musisz zmienić forum
300 mm to już można chyba jechać i kręcić filmy przyrodnicze dla BBC, NG czy czego tam. Albo zbliżenia oczu na ślubie. :)
Do filmowania jest jeden najlepszy obiektyw 24-105L IS. Nawet rogi nie przeszkadzają bo je 16:9 ucina. :) Potem ewentualnie jakieś stałki. Jak już się coś w końcu kiedyś nakręci. Ale pani nie słucha tylko się dziwi, że się z niej śmieją.
to chyba nie jest bardzo dziwne, jeśli ktoś ma problem i zadaje pytania to można przypuszczać że odpowiedzi będą pomocne ale jeśli pytanie jest w stylu "chcę kupić filtr co radzicie" to odpowiedź jest tyko jedna jeśli nie wiesz jaki filtr kupić to znaczy że nie potrzebujesz żadnego - to dobra wiadomość można zaoszczędzić kasę, podobnie z obiektywami tylko zaoszczędzona kasa większa
Zycie jest piekne :)
Kupujac dobrych pare lat temu 400D, sprzedawca obok mnie obslugiwal pania, ktora kupowala sobie cyfrowke, 50D chyba. Pan ze sklepu sie sprezal, pokazywal, tlumaczyl co i jak i do czego. Pani bardzo zadowolona z obslugi i aparatu zdecydowala sie na kupno na koniec koncow wypalajac z pytaniem To moze pan mi zalozy film do tego aparatu :)
A co do pytania, rece opadaja.
Tu masz przegląd obiektywów stało ogniskowych canona ;)
Canon Fixed Focal Length - Obiektywy EF - Canon Polska
Myślę że najlepiej by było jakbyś się spotkała z jakimś fotografem w swojej okolicy, czy fotografami na jakiś warsztatach.
Rozmawiając przy piwie czy kawie można zdecydowanie więcej się dowiedzieć na początku ;)
Tylko miej na uwadze że każdy ma swoje preferencje. Jedni wolą blondynki inni brunetki, jedni nikona, inni canona,
jednym wystarczają zoomy, inni bez stałek nie są w stanie nic zrobić. Ale na pewno są w stanie pisać o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami .... i tak dalej ;)
W filmowaniu i fotografii wszystko polega na tym co chcesz pokazać. I takie narzędzia musisz dobrać (np. czyt. ogniskowa)
kamila24 Jesli juz inwestujesz wiecej grosza to na twoim miejscu oddalbym MKIII jakism znajomym a kupil lepsza puszke czyli 1DX?
No i o to chodzi, bo kto bogatemu zabroni :) :) :)
Fajny wątek, przednio się ubawiłem. Jestem ciekaw rozwoju sytuacji, bo wszystkie możliwe rozwiązania już padły.
to będzie film na miarę pierwszego rejsu Titanica- a przynajmniej na 1000% będzie takie samo zakończenie
tylko bez ofiar;)
Ile czarownic trzeba, żeby zmienić żarówkę?Cytat:
Tak się składa, że wybrałam akurat jako pierwszy obiektyw właśnie 24-105IS, ale chcę coś jeszcze dokupić jaśniejszego ze stabilizacją. Stąd te pytania.
Jedną. W co ją zmienić?
A co chcesz tą jasną stałką ze stabilizacją filmować? Bo 35 mm 2.0 IS to chyba najjaśniejsza stałka z IS. W 35 2.0 już jakiejś szczególnie małej GO nie wyciągniesz.
Trzeba się zainteresować jakimś stady cam. Tak będzie prościej.