Odp: Eos 6d – kolor swiatel
wlącz liveview i spróbuj różne ustawienia WB - wybierz ten, który najbardziej odpowiada i sprawdź wtedy. Najlepiej pewnie będzie ustawić samemu w kelwinach.
Niestety automatyka wszystkich aparatów radzi sobie słabo ze sztucznymi źródłami światła, a tu dodatkowo było ich kilka.
Czasem, jak przeglądam forum, jestem w szkoku, jak niewinne z pozoru tematy nabierają rozpędu :?
nie ma niewinnych- winne są zawsze obie strony-ona i jej matka:evil:
Cytat:
Zamieszczone przez
jimbeam
Po tym jednak, jak tutaj odpowiada sie na pytania postanowilem wrocic na forum niemieckie. Tam nie ma tyle jadu i nie ocenia sie czlowieka po kilku zdaniach, tylko rzeczowo odpowiada na patania.
Mozecie zamknac temat.
jimbeam, szybciej "zmądrzałeś" ode mnie. Ja już tutaj też zostałem obrzucony i siedzę cichutko.. może tak ma być? Kto się nie zna niechaj milczy.:D
Pozdrawiam świątecznie
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
I jakich rzeczowych odpowiedzi Ci tam udzielili odnośnie tych swiateł?
Jest prawda naszych oczu i prawda aparatu fotograficznego, która mówi: lampy sodowe zawsze wyjdą pomarańczowe, a jakiekolwiek korekcje powodują najprzeróżniejsze figle.
Miś - plebejski uciekinier - YouTube
EDIT:
sygnalizacje świetlną można ściąć. taką mam koncepcje :)
Cytat:
=sygnalizacje świetlną można ściąć. taką mam koncepcje :)
I to jest słuszna koncepcja , bo to światła niemieckie przecież
tak to jest gdy zamiast poduczyć się i zapoznać z podstawowymi terminami pyta się innych o każdą głupotkę...
No niedobrze się stało, jeszcze jeden Polak wybrał tzw. Opcję Niemiecką.:cry:
Pewnie chodziło o poradę fotografowania iPhonem, co może być potraktowane jak obelga. Jednakowoż iPhone naprawdę lepiej wybiera automatycznie WB niż większość lustrzanek. Podobno Leica jest w tym niezła, ale nie ma lustra.