A co powiecie na taki zestaw:
6D + 50mm f/1.8 + 70-200mm f/2.8 Tamron :))?
Pzdr :)
Wersja do druku
A co powiecie na taki zestaw:
6D + 50mm f/1.8 + 70-200mm f/2.8 Tamron :))?
Pzdr :)
Chyba będę drugą osobą po forumowiczu C80 ;)
Żeby nie być gołosłownym ;) KLIK
Ja mam bezpośrednie porównanie 1d III z 7d, przez dłuższy czas i wg mnie nie warto dokładać do 1dynki. Wiadomo ergonomia super, AF lepszy, matryca lepsza ale to by było na tyle i w dodatku te ''lepszości'' wg mnie nie są na tyle duże aby dokładać te +/- 1.5tys do 1dynki. Matryca w 7d jest beznadziejna to fakt, ale między 7d a 1dIII nie ma przepaści pod tym względem... Ja sobie radze i na ISO 3200 ale efekty wg mnie są słabe, traci się dużo detalu, ostrości itd, mimo dobrego naświetlenia (z tej matrycy i tej z 1dynki z iso 3200 ciemne zdjęcia wyciąga sie tragicznie a efekty są jeszcze bardziej masakryczne :P). Domyślam się, że autor jest na początku zabawy ze sportem więc tym bardziej nie ładowałbym większej kasy niż potrzeba i został przy 7d.
Nie kupuj tylko żadnych tamronów bo to topienie kasy do tego typu zadań. I na początek raczej nie ograniczałbym się też do stałki. Do sportu tak czy siak 70-200/2.8 się przyda nawet jak już dokupisz jakieś 300/4000mm. Ale tu raczej tylko systemowe szkło bo i te od tamrona i od sigmy są po prostu gorsze pod każdym względem.
Ja od dłuzszego czasu kombinuje nad zmianą puszki ale nie mam na co (jest pentax ale nie ma tam czego zapiąć na tej długości), no chyba że wpakuej się w to 8tyś albo wiecej, wtedy moża jużcoś wybrać, albo po prostu zmienić system...
Canon 1D M III - przeraża mnie jego ISO, ja potrzebuje wysokiego, użytecznego ISO.
Masz 9 000zł. Spokojnie wystarczy Ci na nowego Canona EOS 70D i obiektyw Canon 70-200 f/2,8 L USM.
Zapytaj Dawida Gaszyńskiego. On robił siatkówkę Canonem 50D i Canonem 70-200 f/2,8: http://www.canon-board.info/sport-ak...51/index8.html zdjęcie nr 130. Natomiast nr 346÷349 i 361÷367 było już robione stałką 300mm.
Canon 70D będzie jeszcze lepszy od 50D na wysokim ISO. Szybkość AF bez zastrzeżeń. A Tamrona 70-200 f/2,8 do sportu bym nie kupił.
Jak sportowo to tylko 7D i 70 200/ 2,8. Szybki AF i crop 1,6 daje ci 320mm. To jest minimum MSZ . C5DmarkII dobry do studia , lecz nie do sportu. W sportowej 7D jwst ceniony ze wzgledu na swietny AF i oczywiscie crop ktory w tym przypadku jest wielkim plusem.
Za kolegami - bezwarunkowo Canon 70-200/2.8. Żadnych Sigm, czy Tamronów.
Jaki korpus to już mniejsza, chociaż 7D wydaje się optymalny. 70D pewnie też.
Z drugiej strony siatkówka to nie piłka kopana. Jest w miarę przewidywalna i często lepiej AF wyłączyć, jeśli akcja jest przy siatce.
7D i wysokie ISO? Zdecydowanie 70 lepiej sobie poradzi.