Odp: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD
Cytat:
Zamieszczone przez
Lulu1988
Kuba, czy jest możliwość, abyś wrzucił sample w pełnej rozdzielczości?:)
Jak będzie finalna wersja produkcyjna to na pewno wrzucę.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Nie firmy fotograficzne, a generalnie tak jest i wynika to z cła, podatków itp.
Rozumiałbym różnicę ceny w Jenach, Wonach albo Yuanach w stosunku do PLN bo to kraje w których produkuje się obiektywy.
Ale USA , UK, Niemcy itp tak samo jak my muszą to importować z Chin czy Japonii więc też mają cła i podatki.
Jeśli optyka będzie zbliżona do 100-400 (a jest to mocno prawdopodobne) i AF w Servo będzie dawał radę, to może być bardzo ciekawa propozycja i kto wie, czy nie pożegnałbym się ze 100-400. Bardziej o AF się obawiam, bo na przykładzie 70-300 VC USD stwierdziłem, że do USM-a to mu jeszcze sporo brakuje w gorszym świetle i przy ruchliwych obiektach. Pożyjemy, zobaczymy;).
@wianiarro - całkowita racja ;) Ja zauważyłem bardzo dużą różnicę w szybkości ustawiania ostrości przez C 100-400 nad T 70-300 VC USD, ale nie wiem czy gdyby Tami miał ogranicznik, jak to jest w 100-400, że od pewnej odeległości ustawia ostrość, to Tami nie działałby szybciej.
Ciekawe czy w tym szkle coś takiego będzie, bo nic nigdzie nie pisze o tym, a ze zdjeć szkła trudno wyrokować. Wg mnie powinno coś takiego być przy takim szkle.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
@wianiarro - całkowita racja ;) Ja zauważyłem bardzo dużą różnicę w szybkości ustawiania ostrości przez C 100-400 nad T 70-300 VC USD, ale nie wiem czy gdyby Tami miał ogranicznik, jak to jest w 100-400, że od pewnej odeległości ustawia ostrość, to Tami nie działałby szybciej.
Ciekawe czy w tym szkle coś takiego będzie, bo nic nigdzie nie pisze o tym, a ze zdjeć szkła trudno wyrokować. Wg mnie powinno coś takiego być przy takim szkle.
Świetne szkło, ale ja się pytam: kiedy wreszcie wznowią T17-35? Wystarczy znowu zacząć to produkować nic nie zmieniać :D sorry za OT.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Świetne szkło, ale ja się pytam: kiedy wreszcie wznowią T17-35? Wystarczy znowu zacząć to produkować nic nie zmieniać :D sorry za OT.
To szkło wymaga jednak poprawy, na dużych matrycach FF rogi są mocno kiepskie. Tylko prace nad nim jakoś długo trwają...
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
powiem Ci że wielu czeka na takie szkło ale póki co nie łudziłbym się, mają inny target. Taki szeroki kąt byłby logicznym dopięciem linii SP.
Bardzo fajne. Do rozpoznania terenu i z podchodu super. Wcześniej miałem T200-500 i byłem zadowolony wię myślę że to będzie dużo lepsze, a i cena wydaje się niewygórowana.