Odp: Jaka lampa do Canona EOS 7D?
Właśnie zastanawiałem się nad tą lampą Nowell - nawet opinie na necie ma ok.
Tylko ta barwa. I to chyba zdecyduje i u mnie, że jednak kupię Canona. Nie bałeś się, że 580 ex II jest już lampą wiekową? i może się szybko zepsuć? też się nad nią zastanawiam. Canon 600 jest jeszcze jako używana droga (ok. 1500). W takiej sytuacji to już się zastanawiam, czy jednak nie nowa, co prawda na raty, ale i na lata.
Cytat:
Zamieszczone przez
Michal
Właśnie zastanawiałem się nad tą lampą Nowell - nawet opinie na necie ma ok.
Tylko ta barwa. I to chyba zdecyduje i u mnie, że jednak kupię Canona. Nie bałeś się, że 580 ex II jest już lampą wiekową? i może się szybko zepsuć? też się nad nią zastanawiam. Canon 600 jest jeszcze jako używana droga (ok. 1500). W takiej sytuacji to już się zastanawiam, czy jednak nie nowa, co prawda na raty, ale i na lata.
Znalazłem b. mało używaną można :-)tylko trzeba poszperać nawet warto uważam dać parę złoty więcej. Ryzyko jest zawsze tylko pytanie co jest większym ryzykiem nowa YN (pomijając jej temp. barwową) czy używany Canon 580 ex II. Palnik zawsze można też wymienić i śmiga dalej a sprzęt bardziej niezawodny. Oczywiście Canon 600 rt drogi i używki jak piszesz w granicach 1500...Kiedyś będę pewnie na te właśnie wymieniał
No, dobra. To biorę canona. Tylko czy 600 ex-rt za około 2300, czy 600 ex II-rt za około 2800zł?
Lampa będzie na razie chodziła z 7D i 5DmkII a w przyszłości z 6DmkII lub 5DmkIV lub czymś nowszym(jeszcze ze dwa lata nie planuję wymiany).
No, dobra a czemu nie 430III, dla mnie ma wszystko czego potrzeba
Oj. Mam już 580 i nie chciał bym się chyba przesiadać na słabszą. Zapas w mocy lampy zawsze się przydaje.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Michal
Oj. Mam już 580 i nie chciał bym się chyba przesiadać na słabszą. Zapas w mocy lampy zawsze się przydaje.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
tez kedys miałem 580II, potem kupiłem 600ex ale nadal uwazam ze nowa 430 jest wystarczajaca (uzywamm na slubach) a za cene 600ex mozna miec 2x430III a to juz daje do myslenia...i nowe mozliwości błyskania :-)
To dałem się przekonać, po przeanalizowaniu wszelkich za i przeciw. Canon 430EX III-RT już kupiona. Czekam na dostawę. Przynajmniej backup będzie zapewniony. A, może będzie jako pierwsza w użyciu. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Michal
To dałem się przekonać, po przeanalizowaniu wszelkich za i przeciw. Canon 430EX III-RT już kupiona. Czekam na dostawę. Przynajmniej backup będzie zapewniony. A, może będzie jako pierwsza w użyciu. :)
no, tylko zeby nie było na mnie ;)
Eee, no nie ... przynajmniej do piątku, wtedy ma przyjść. :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Michal
Eee, no nie ... przynajmniej do piątku, wtedy ma przyjść. :D
dobra, jesli Ci nie bedzie pasowała, to bede sie poczuwał do winy, i odkupie ja powiedzmy za 500zł:mrgreen: