Odp: Gdzie publikować zdjęcia z hasłami na poszczególe foldery?
Quote:
Originally Posted by
Cichy9
Potwierdzam, na Picasie jest dokładnie taka opcja o której mówi Merde. Sam z niej korzystam. Picasa jest spoko, ale ostatnio po połączeniu z kontem G+ wprowadzili dziwne "poprawianie zdjęć". W efekcie każde nasze zdjęcie jest domyślnie przez system "poprawiane". Nasycenie, kontrast itp. Wkurza mnie to strasznie, bo nie zawsze chcę piękne i nasycone zdjęcia, idealne na portale społecznościowe i muszę każde zdjęcie odznaczać i przywracać do oryginalnego stanu. Wiecie może czy da się ustawić, żeby Picasa nie ingerowała w zdjęcia? Wkurza mnie klikanie w każde z przykładowo 100 zdjęć, dlatego w ostatnim czasie przestałem korzystać z Picasy.
Da sie ustawić, zeby zdjecia nie byly poprawiane przez picase podczas wrzucania, niestety wymaga to integracji z google+. Po polaczeniu z G+ i wejsciu w opcje odhaczamy autokorekte zdjec.
Cos za cos...
Pozdrawiam,WR
Quote:
Originally Posted by
Merde
Dlatego m.in. niczego nie łączyłem z żadnym Gó...+
No właśnie :) Dlatego pewnie nie wiedziałeś że w G+ nie da się ustawić ograniczonego dostępu do folderów.
Motyla noga... dalej jestem w punkcie wyjścia.
Quote:
Originally Posted by
Fotofil
No właśnie :) Dlatego pewnie nie wiedziałeś że w G+ nie da się ustawić ograniczonego dostępu do folderów.
Motyla noga... dalej jestem w punkcie wyjścia.
Ale mozna uzywac dalej picasy z udostepnianiem folderow na maila i miec G+ rownoczesnie
Pozdr, WR
Quote:
Originally Posted by
wrosolowski
Ale mozna uzywac dalej picasy z udostepnianiem folderow na maila i miec G+ rownoczesnie
Pozdr, WR
A jak używać dalej starej Picassy?
W G+ wygląda to tak:
Quote:
Originally Posted by
Fotofil
mozna wejsc na picase uzywając takiego linka https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1 i wtedy jest po staremu
z prawej strony wybierasz przycisk udostępnianie, a następnie jak pojawia się okienko katalogu to na dole jest opcja "udostępnij tylko przez email" - no i reszta jak kiedys
Dziękuję Ci bardzo za info. Już wszedłem przez linka i zaraz będę kombinował, ale już widzę że jest udostępnianie przez maila.
Sorry że dopiero teraz odpisuję, ale jakimś cudem nie otrzeymuję informacji na maila o nowym wpisie w tym wątku.
Sprawdzę i dam znać czy działa tak jak powinno.
Yes, yes, yes!
jest tak jak powinno być. Wybrane foldery mogą oglądać tylko osoby którym rzuci się linkę.
Nawet nie wiedziałem że po połączeniu gogli i pikasy, nadal można korzystać z Picasa web album.
Dzięki za podpowiedż wrosolowski