a więc wszystko ok z obiektywem i mogę spać spokojnie :) ? na czasie poróbuje z przysłonami rzędu F2.2 czy 2.0 zobaczymy czy będzie mgiełka
Wersja do druku
a więc wszystko ok z obiektywem i mogę spać spokojnie :) ? na czasie poróbuje z przysłonami rzędu F2.2 czy 2.0 zobaczymy czy będzie mgiełka
Paweł nie zebym cos miał ale 3 strony rozpatrywania nad obiektywem za 200 zł czy jest ok, gdzie po pierwszych zdjęciach nawet bedac amatorem można powiedzieć że jest ok, jest troche ... dziwne, wręcz powiedziałbym zboczone.
Przestań trzaskać zdjęcia rękawiczkom, rurom oraz kijom od mopa i zacznij robić normalne zdjęcia a nie testowe w których niewiem co oceniać. obiektyw jest ok idz spać wstań rano i rób zajmij się normalnymi zdjęciami :)
Dzięki panowie wszystkim za pomoc oraz za cenne porady :)
obiektyw jest ok, sam mam 50 1.8, w tym modelu za standard przyjmuje się losowość AF. Nawet serwis nie jest zapewnić powtarzalności do wzorca, dopiero wersja 50. 1.4 daje taką możliwość.
Jeśli można to podłączyłabym się pod wątek bo nie chce robić oddzielnego.
No mam ten obiektyw 4 miesiące i ni huhu go nie ogarniam. Robię przede wszystkim zdjęcia takie ala portreciki mojemu synkowi i chrześnicy, no ostrość wali w cały świat, albo wogóle nigdzie. Gdy próbuję przejść na MF i wydaje mi się że wszystko jest ostre to na kompie okazuje się że ostrość znowu poleciała w kosmos. Czasy mam min. 1/125. Bardzo podobają mi się zdjęcia fotografów z małą GO, próbuję robić na podobnych ustawieniach (f2.8) i w cały świat. Jak zrobię tak na 4.5-5.6 to już ostrość zazwyczaj jest, ale już GO nie takie, no i wogóle za ciemne, bo u mnie w chacie średnie światło, a lampa za słaba.
Podpowie ktoś co mogę robić źle, bo już mam ochotę wywalić ten obiektyw do kosza :/
Pokaz zdjecia najlepiej. Jak robisz na mf , potwierdza ostrosc tam gdzie chcesz?
Sent from my iPad using Tapatalk
pokaż przykładowe zdjęcia.
rób foty na środkowym punkcie af.
na f/2.8 powinno już być całkiem dobrze :o
spróbuj na mf z użyciem LV