Odp: Timelapse DSLR vs mirorless
Cytat:
Zamieszczone przez
mrenias
teo sam się zastanawiam dosyć mocno nad timelaps, myślę, że bez wężyka spustowego się nie obejdzie ja znalazłem coś takiego
WĘŻYK INTERWAŁ RS-80E3 C3 DO CANON 5D MII 6D W-wa (4856532082) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..
Mam jeszcze pytanie do Was bo szkoda mi mojego 6d do tylu klapnięć migawki, dlatego zastanawiałem się czy by nie kupić jakiegoś taniego body ukierunkowanego tylko pod timelaps, a który przy okazji byłby np. prezentem dla wiecznie marudzącej w domu Żony (Ty nic tylko zdjęcia robisz) :)
Coś w stylu Canona 1200?
Pozdrawiam
Według mnie, lepiej chyba by było w takim przypadku zainwestować w 40D/30D ceny dosć śmieszne bo za 800zł dostanie się 40D w naprawde dobrym stanie i z małym przebiegiem.
I na ile timelapsow migawka wystarczy? Godzinny timelapse to 90tys. klatek przy 25fps. Zamiast lustrzanki kupic gopro 4 albo jak wczesniej ktos napisal Panasonica czy cos w tym stylu z elektroniczna migawka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
I na ile timelapsow migawka wystarczy? Godzinny timelapse to 90tys. klatek przy 25fps. Zamiast lustrzanki kupic gopro 4 albo jak wczesniej ktos napisal Panasonica czy cos w tym stylu z elektroniczna migawka.
Tyle że gopro4 silver mam i na 3 h bateria starczy :P
A w lustrzance starczy na dluzej?
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
A w lustrzance starczy na dluzej?
Oczywiście 2x org bateria w gripie i jedziesz całą noc :)
A do Gopro podlaczasz bank energii i jedziesz przez tydzien.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Godzinny Tima Lapse? zanudzisz odbiorcę. Robisz sekwencje do max 15 sekund i z tych sekwencji możesz stworzyć coś bardzie rozbudowanego. Masz wtedy poniżej 400 klatek na ujęcie.
60 minutowych timelapsow to 90 tys klatek. Jak myslisz 60 razy 1 minuta to to samo co jedna godzina?