Odp: zestaw : 5DMKIII + 24-70 2.8 L + 70-200 /2.8 L ii + TC x2 III
Ferrari 308 nie kojarzy mi się z rajdami, ale ok, przyjąłem do wiadomości :eek:
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
[...]
To co podałeś jest faktycznie drogie i dobre (poza 24-70 (czy to I czy II), który jest tylko drogi)
Niezłe brednie - II aktualnie najlepszy 24-70 do FF na Planecie. Tylko trzeba go mieć, żeby to wiedzieć.
do autora: zestaw który wybrałeś jakościowo jest bardzo dobry i tylko twoje pomysły beda cię ograniczały :mrgreen:
ale rozważając pod katem samego zakresu wolałbym 16-35 by w pełni wykorzystać dobrodziejstwa FF
zanim kupisz zobacz sam że pomiędzy 35mm a 70mm jest nie wielka ( dla mnie) przerwa, którą mogę sam zniwelować chodząc
pewnie to takie przyzwyczajenie z uwagi na stałki:)
życze udanego wyboru
Cytat:
Zamieszczone przez
kordian1000
Ok. zamówiłem już to co planowałem , dzieki za porady , pozdro
Fajny zestaw, chociaż ja osobiście wstrzymał bym się z zakupem 70-200/2,8 i TC. Jeśli (jak napisałeś) zestaw będzie do podróży to jednak to szkło sporo waży.
Ja kiedyś miałem przez chwilę 70-200/2,8 i sprzedałem właśnie ze względu na wagę i wielkość.
Pytanie - czy będzie Ci się chciało to dźwigać i jak często korzystasz z długich ogniskowych?
Życzę udanych zdjęć.
Marek
Np. do wody nie wejde po pas z takim sprzętem , a focić jest co na dużej fali i sporej odległości , zobaczymy jak ciężki , ale dziwne aby takie szkło sprzedawać ze względu na wagę .. ?? chyba że ważysz 50 kg - to rozumiem :))
Zestaw zamówiony, we wtorek juz bede miał.
Pozdro i dzieki za porady
Cytat:
Zamieszczone przez
marbudzyk
Fajny zestaw, chociaż ja osobiście wstrzymał bym się z zakupem 70-200/2,8 i TC. Jeśli (jak napisałeś) zestaw będzie do podróży to jednak to szkło sporo waży.
Ja kiedyś miałem przez chwilę 70-200/2,8 i sprzedałem właśnie ze względu na wagę i wielkość.
Pytanie - czy będzie Ci się chciało to dźwigać i jak często korzystasz z długich ogniskowych?
Życzę udanych zdjęć.
Marek
--- Kolejny post ---
z TC się wstrzymałem ...
Cytat:
Zamieszczone przez
kordian1000
Np. do wody nie wejde po pas z takim sprzętem , a focić jest co na dużej fali i sporej odległości , zobaczymy jak ciężki , ale dziwne aby takie szkło sprzedawać ze względu na wagę .. ?? chyba że ważysz 50 kg - to rozumiem :)) Zestaw zamówiony, we wtorek juz bede miał. Pozdro i dzieki za porady z TC się wstrzymałem ...
Jeśli robisz zdjęcia na morzu z dużej odległości to faktycznie ten zoom to dobry wybór dla Ciebie. Z jakości raczej będziesz zadowolony. Ja swój sprzedałem dlatego że: po pierwsze preferuje stałki a jego kupiłem troche "testowo", po drugie - bardzo mało nim robiłem pow. 100mm, po trzecie- jego waga to trzy moje obiektywy Leica, o wielkości nie wspomnę... :)
Jak już porobisz zdjęcia tym sprzętem to podziel się wrażeniami czy spełnił Twoje oczekiwania.
Pozdrawiam. Marek
P.S.
Waże znacznie więcej niż 50kg... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
kordian1000
kolego yellyeater : nie jestem onanistą , więc osiągnięć nie mam , wiedze i doswiadczenie mam , ale nie na poziomie zestawu jaki zamierzam zakupić . Ok. zamówiłem już to co planowałem , dzieki za porady , pozdro
Myślę, że wybrałeś świetny zestaw do tego typu fotografii, jaki zamierzasz uprawiać.
Obiektyw 50 mm, podobnie, jak worek stałek, w Twoim przypadku byłby chyba pomyłką.
Nic nie zastąpi wysokiej klasy zooma do fotografii sportowej.
Pozdrawiam.