Odp: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ale to nie jest forum tylko dla wierzących. Masakra z tymi kotleciarzami. Subforum sobie załóżcie.
Dobrze gadasz. Kotleciarze obrzydzają mi to forum. Co ciekawe w kościołach samych partaczy spotykam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ale to nie jest forum tylko dla wierzących. Masakra z tymi kotleciarzami. Subforum sobie załóżcie.
Ależ jest jak najbardziej: Fotografia ślubna 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
Co ciekawe w kościołach samych partaczy spotykam.
Bez generalizowania proszę :).
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
Toś dał porównanie...
Miałem 50D + 17-55/2.8 IS, teraz mam 5D i bardzo dobrze wspominam ten zestaw, mam trochę ulubionych zdjęć z tego zestawu,
ale na pewno w portrecie FF jest zdecydowanie lepsze.
Z drugiej strony z 50D + 17-55 trzeba było być bardziej kreatywnym by zdjęcia były dobre wiec tu był plus.
Dobra nie ma się co przepychać, jak już tu jestem to powstawiam trochę swoich gniotków :)
50D + sigma 85 robione na F2
5dmk2 + sigma 85 robione na F1.6
w każdym razie Sigma 85 to bardzo fajne szkło :)
Świetne ale lepiej nie komentować wojny z FF ... bo to drażliwy temat :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
Świetne ale lepiej nie komentować wojny z FF ... bo to drażliwy temat :lol:
Swoją drogą, przeglądam sample i ściągam rawy z takiego nikona 7100 i zastanawiam się czy aby faktycznie nie jest lepiej niż na np . 5dclassic albo nawet 5dmk2
Wszystko 50D - Canon 17-55
Fajnie że ktoś od czasu do czasu pokaże zdjęcia, jak potem posta czytam to łatwiej uwierzyć w to co pokazujący pisze, sporo mi się podoba, retusz i obróbka robi swoje, ale ta plastyka ;) jakaś taka skropowana - przepraszam nie mogłem się powstrzymać.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
Fajnie że ktoś od czasu do czasu pokaże zdjęcia, jak potem posta czytam to łatwiej uwierzyć w to co pokazujący pisze, sporo mi się podoba, retusz i obróbka robi swoje, ale ta plastyka ;) jakaś taka skropowana - przepraszam nie mogłem się powstrzymać.
Retusz i obróbka to nie więcej niż 10minut przy każdym zdjęciu które tu pokazałem ( chyba że to studio to trochę dłużej ) Jestem fotografem, nie retuszerem.
Co to jest plastyka skropowana ? Panie, może chodziło o plastykę obiektywu - technicznie? z tego co mi wiadomo to plastyka głównie jest zależna od obiektywu- ale ostatecznie może chodzi o obraz, gdzie przeważnie głównym czynnikiem jest odpowiednie oświetlenie, kompozycja , odpowiednia GO itp itp - i jeszcze raz optyka która generuje taki a nie inny obraz. i oczywiste odpowiednie umiejętności fotografa, a gdzieś w tyle jest zostaje wielkość matrycy :-)