Odp: Drukarki z serii IP3.. 4... 7... głowice i pełny pochłaniacz atramentu.
Cytat:
Zamieszczone przez
mizerek
Witam. Jestem tutaj nowy ale liczę że koledzy podzielą się wiedzą dotyczącą drukarki IP4950. Przy wymianie tuszy pojawił się problem B200 :/ Kiedy wyjmę wszystkie kardridże i zresetuję ją pomieli pomieli i nie miga 10 razy, ale w momencie zakładania zamienników od razu wyskakuje problem ponownie. Dodam że wcześniej takie cyrki się nie działy. Kolega który zaczął ten post mówi że ponad 90% drukarek z tej serii da się przywrócić do życia - byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Pozdrawiam
Rokowania są kiepskie.
Przejrzyj
drukarka umarła całkiem - posprawdzałem te styki co sie zakleja itd i nic - głowica idzie a tusz nie płynie. BTW. olałem temat i kupilem ip7250. Co proponujecie po oryginalnych tuszach? czy kupno wiecznych tuszy i uzupełnianie strzykawką trzymając sie od początku jedengo porducenta zamienników ma wg Was sens? jeśli tak to jaki tusz najlepiej kupić. Dzięki za porady
Ja bym się w strzykawki już nie bawił. Ceny zamienników spadły do poziomu akceptowalnego, np. znane mi z serii CLI526 PrintLaby, kosztują obecnie 8zł z chipem (CLI551 oczywiście).
Cytat:
Zamieszczone przez
Juriko
... znane mi z serii CLI526 PrintLaby, kosztują obecnie 8zł z chipem (CLI551 oczywiście).
Dobre są te PrintLaby? Nie ma problemów z kolorystyką, zasychaniem, zatykaniem głowicy itp?
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Dobre są te PrintLaby? Nie ma problemów z kolorystyką, zasychaniem, zatykaniem głowicy itp?
U mnie leci leci 3-ci kolorowy komplet Printlabów i któryś z kolei czarny pigmentowy (drukara drukuje faktury, zestawienia itp, żona jest główną księgową w kilku dużych firmach i ostro na niej orze) - nic się nie przytyka, wszystko w porządku.
Korzystam z serii CLI526, zużylem 20 kompletów. Drukuję glównie zdjęcia. Jakość bardzo dobra. Trzeba mieć nadzieję że seriaCLI551 jest równie dobra.
Witajcie.
własnie dzisiaj odebrałem drukarkę ip7250. Drukuje ładnie ale problem polega na tym że zostawia widoczne ślady na papierze foto po rolkach. Może dlatego że drukuje na gramaturze 115g (taka jest mi potrzebna). Czy problem występuje na waszych drukarkach??
Na mojej MG5150 występował efekt ząbkowania rolek na papierze Emtec'a błyszczącym. Na papierach Canona perła SG201, i błysk GP501 tego nie ma również z "papierdozdjec" na podłożu PE o różnych gramaturach, błyszczących perłowych i matowych nic takiego nie występuje. Nie zauważyłem tego efektu również na papierach Hahnemühle , tu stosowałem grube podłoża ok 300g.m2
Jestem na tym forum nowy. Być może nie w tym miejscu piszę pytanie? Jeśli tak to przepraszam. Chodzi o to że posiadam canona pixma ip4200x. Sygnalizuje 5x mrugnięć diody pomarańczowej. Nie daje się nic drukować, uruchomić do druku, żadnych testów, czyszczeń głowicy - nic. Głowica raczej nie jest przytkana, tusze wypływają. Czy jest na to jakaś rada? Podobno reset programem ip canon, tylko może wie ktoś jakim? i skąd go ściągnąć? A może jest ktoś kto poradzi? Może bodajże Przemek co pisał że canon serii 2, 3,4 są nie do zajeżdżenia może coś pomoże? Byłbym b. wdzięczny!