Odp: Ładowarka do CANON LP-E6 - zaminniki
Cytat:
Zamieszczone przez
zaitsev
(...)Chyba lepiej jednak mieć dwa oryginały, niż liczyć, że zawsze będziesz miał samochód i będziesz siedział i podładowywał. ;)
Albo oryginał i zamiennik. Co do zamiennników to ja polceam Phottixa, miałem w 550d, mam w 60d i żadnych zastrzeżeń, ale jest tu akurat cały wątek na ten temat.
Generlanie zgadzam się w pełni, że jak się intersujesz foto trochę bardziej niż normlanie, to warto mieć zapas prądu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Albo oryginał i zamiennik. Co do zamiennników to ja polceam Phottixa, miałem w 550d, mam w 60d i żadnych zastrzeżeń, ale jest tu akurat cały wątek na ten temat.
Generlanie zgadzam się w pełni, że jak się intersujesz foto trochę bardziej niż normlanie, to warto mieć zapas prądu.
Kolega już jeden zamiennik ma. A z zamiennikami to jest tak, że nawet jak są nowe, to nie są tak wydajne jak oryginały. I tak co rok można sobie po jednym zamienniku kupować jak poprzedni padnie, nosić ich w torbie kilka i zapłacić za nie tyle, ile za jeden oryginał. ;)
Ja u siebie na zauważyłem by zamiennik był mnie wydajny niż oryginał, co prawda nie filmuję (może przy filmowaniu ma to więszke znaczenie), ale przy fotach wychodzi analogicznie jak oryginał ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ja u siebie na zauważyłem by zamiennik był mnie wydajny niż oryginał, co prawda nie filmuję (może przy filmowaniu ma to więszke znaczenie), ale przy fotach wychodzi analogicznie jak oryginał ;)
To ja chyba ciągle pecha mam. :/
Cytat:
Zamieszczone przez
zaitsev
To ja chyba ciągle pecha mam. :/
Ale mówimy o tych samych zamiennikach? Bo ja o Phottix.
Phottix z nowym chipem to chyba obecnie najlepszy zamiennik, choć nic nie zastąpi oryginału.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ale mówimy o tych samych zamiennikach? Bo ja o Phottix.
Delta. Niby najlepsze. ;)
Delta G* warta, Phottix lepiej się sprawdził pod względem żywotności.
Ja na swoim Phottix z 60d cykam średnio ok. 1000 zdjęć, przy czym lampę i Lv używam sporadycznie, ale za to jadę ciągłym AF i IS i do tego seriami pod płotem lotniska. Czasem oryginał wcześniej wysiada ;)
Re: Ładowarka do CANON LP-E6 - zaminniki
Przepraszam za podpięcie ale problem podobny. Ktoś używał tego wynalazku ze zdjęcia. Sprawdza się, jaka szybkość ładowania.