Odp: Jaki obiektyw do Canona 450d - Przeznaczenie las-> grzyby
Statyw SIRUI T-005 z głowicą C-10 Czarny za 260 niedostępny. Raczej. :P Potem jakieś dziwne sklepy. Potem 300 PLN. 1/3 ceny 450D. Ale jakoś ten statyw nie wygląda najlepiej. :P
Paczam na filmik:
Unboxing : Sirui Tripod T-005 set - YouTube
Na pewno da się zrobić taką sztuczkę z dokręceniem głowicy po drugiej stronie? Na żadnym zdjęciu tego nie widziałem...
Miło, że ma LV. Tego mi się nie chciało sprawdzić. Czyli tylko statyw i robić. :P Grzybki kilka razy robiłem. I kompaktem z odchylanym ekranem było wygodnie. :P
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Ale jest niebieski i różowy raczej.
Dla dziewczyny w sam raz :)
Cytat:
Na pewno da się zrobić taką sztuczkę z dokręceniem głowicy po drugiej stronie? Na żadnym zdjęciu tego nie widziałem...
Bo w tym modelu inaczej to działa, o tak:
Ja sugeruje założycielowi wątku kupienie sobie mocnej manualnej lampy (np. YN560 I) do tego kabelek i wężyk oraz eksperymentowanie z rozpraszaniem światła. Wyjdzie grubo poniżej 300 zł.
Nie rozumiem za bardzo idei mordowania się ze statywem i odwrotnie wiszącym aparatem... Do tego przecież stosuje się krótkie kolumny a statyw rozkłada na "żabę". W 300 zł ciężko będzie jednak kupić nogi, krótka kolumnę oraz głowice dobrej jakości .
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Nie rozumiem za bardzo idei mordowania się ze statywem i odwrotnie wiszącym aparatem... Do tego przecież stosuje się krótkie kolumny a statyw rozkłada na "żabę". W 300 zł ciężko będzie jednak kupić nogi, krótka kolumnę oraz głowice dobrej jakości .
Czyli jednak rozumiesz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Czyli jednak rozumiesz.
Nie, dalej nie rozumiem. Wydać poniżej 300 zł (trochę wcześniej jest właśnie taki statyw za 260) i mordować się w ten sposób (osobiście już wole woreczki wypełnione czymś sypkim i ciężkim). Ale to oczywiście tylko moje prywatne zdanie...
velbon sherba 600R, w okolicach 300 zł , nie wspomnę o używkach. Także jak chce się statyw to się da kupić dobry na cenę 300 zł. Tylko po co ...
Cytat:
Zamieszczone przez
ketras
velbon sherba 600R
...da radę odwrócić kolumnę?
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
...da radę odwrócić kolumnę?
da rade i nawet rozkręcić na pół jak komuś za długo.
do 300 zł ciężko o bardziej funkcjonalny stabilny i z w miarę dobrą standardową głowicą, wiadomo, że to nie manfrotto ale ja jestem w pełni zadowolony z sherby , a długo szukałem dobrego taniego statywu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Nie, dalej nie rozumiem. Wydać poniżej 300 zł (trochę wcześniej jest właśnie taki statyw za 260) i mordować się w ten sposób (osobiście już wole woreczki wypełnione czymś sypkim i ciężkim). Ale to oczywiście tylko moje prywatne zdanie...
Mordować? Rozłożenie statywu to coś około minuty czasu, tętno też gwałtownie nie idzie w górę więc nie rozumiem po co takie filozofowanie. O istnieniu wizjerów kątowych tudzież możliwości podpięcia aparatu pod tablet, przez litość zmilczę.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorzki
No to leśniczy padnie ze śmiechu jak zobaczy gościa rozkładającego takie koromysło nad purchawką.
Daj ludziom trochę radości.
Koromysło czy nie, to sprawa fotografującego i gajowego Maruchy - leśniczy ma ważniejsze sprawy na głowie.