Odp: Adobe w cloud - jak to widzicie
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Dla mnie to rozwiązanie wydaje się całkiem sensowne. Ja nie potrzebuję PS-a na co dzień a czasem potrzebuję profesjonalnego programu do grafiki - ergo - płacę za licencję na miesiąc/tydzień czy ile, robię co mam zrobić i po temacie. Po co mam kupować za kilka tysięcy coś co mi jest potrzebne sporadycznie.
Dla takich cwaniaków to jest wypas - Creative Cloud apps for free for 30 days
Jak na razie to są wszystko domysły i nie wiadomo jak będzie. Głównie chodzi o to żeby utrudnić z nieautoryzowanego korzystania z programu. Jak na razie udało się to tylko SONY z oprogramowaniem na PS3 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Głównie chodzi o to żeby utrudnić z nieautoryzowanego korzystania z programu.
Nieprawda, piraci sobie poradzą - jak zwykle.
Cloud ma na celu wydusić więcej grosza z bazy legalnych użytkowników.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorzki
Dla takich cwaniaków to jest wypas - Creative Cloud apps for free for 30 days
Znaczy się jakich "cwaniaków" masz na myśli?
Takich co robią co mają zrobić i po temacie, czyli cwanych cwaniaków.
Aha czyli po prostu chcesz tu pośmiecić sobie.
a ja się pytam po co to wszystko.
np. lubię obrabiać zdjęcia na samym szczycie jakiejś dużej góry bądź na środku pustyni. Zapomniałem uaktualnić PS-a na kolejny miesiąc i co nie uruchomi mi się.... a dostępu do internetu nie mam. jestem przeciwny temu rozwiązaniu...
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Nieprawda, piraci sobie poradzą - jak zwykle.
Cloud ma na celu wydusić więcej grosza z bazy legalnych użytkowników.
No nie jest to już takie oczywiste, bo trzeba będzie mieć konto Cloud i się na nie logować. Piraci raczej pozostaną przy dotychczasowej wersji.
Wszyscy Ci, którzy używają programu komercyjnie i tak będą musieli mieć licencję żeby normalnie funkcjonować.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
No nie jest to już takie oczywiste, bo trzeba będzie mieć konto Cloud i się na nie logować. Piraci raczej pozostaną przy dotychczasowej wersji.
Wszyscy Ci, którzy używają programu komercyjnie i tak będą musieli mieć licencję żeby normalnie funkcjonować.
Jeśli Photoshop CC będzie instalowany i uruchamiany jak obecnie CS6 (a wszystko na to wskazuje), to bym się nie martwił o piratów. Na dobre i na złe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
No nie jest to już takie oczywiste, bo trzeba będzie mieć konto Cloud i się na nie logować.
Już to chyba pisałem - nie doceniasz piratów. To nie jest ograniczenie nie do przeskoczenia, wierz mi.