Witam. Proszę również o fotki: sp8sn@onet.pl
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam. Proszę również o fotki: sp8sn@onet.pl
Pozdrawiam
wez jeszcze pod uwage ze focisz KIT-em - nie ma co wymagac cudow od niego. Nie wiem jakie sa te fotki (moglbys choc kawalek, jakis crop, zamiescic) ale co do jakosci do podepnij jakis ciekawszy obiektyw aby miec porownanie.
I jeszcze raz wszystko zwalone na kita... To wcale nie jest taki zly obiektyw i nie ma powodu dla ktorego mialby robic marne foty, zwlaszcza w centrum kadru i do 30 - 35mm! Dyskusja na ten temat byla juz wiele razy na tym forum.Cytat:
Zamieszczone przez AGO
Poproszę of fotki!!! ;-)
mark@galery.pl
Nie mam nic do kita, ale nie ma tez co wymagac za duzo od niego. Z pewnoscia nie jest to cud-obiektyw ale tez na foty 'do kotleta' i troche wiecej wystarczy.Cytat:
Zamieszczone przez marabut199
Fotek nie widzialem wiec gdybam sobie tylko.
Powiem tyle: roznicy w jakosci nie widzisz dopuki, doputy nie podepniesz innego obiektywu ... bo diabel tkwi w szczegolach
no wiec ja na poczatku mialem to samo skojarzenie, ze 350 robi fotki nieostre... a raczej nie nieostre tylko miekkie jakies takie... ale tak naprawde po jakims czasie przyzwyczailem sie do nich...
bardzo ladnie np. wysotrzaja sie fotki w filtrze USM, ale jesli fotki pomniejszymy... standardowa wielkosc wysotrza sie zaledwie srednio...
pewnie wina po czesci lezy w obiektywie, a po czesci w tym, ze te zdjecia powiekszamy do 500% i ogladamy kazdy szczegol...
choc nawet niektore glupki robia wg mnie bardziej twarde te zdjecia... z drugiej strony te zdjecia sa tez takie gladkie, i tej gladkosci nie uzyska sie z glupkow... no coz... ja jestem zadowolony z 350D choc cudem nie jest
POWIADAM ... nie wszyscy widzieli mój post w innym dziale ... po prostu nie byłem zadowolony z ostrości fotek, kupiłem Tamrona 28-75 I PROBLEM ZNIKNĄŁ .. MAM OSTRE FOTKI JAK ŻYLETA
Szanowni Panowie , 350-tka robi bardzo ostre fotki jezeli nie robi to coś jest nie tak - albo obiektyw albo body. Podepnijcie sobie 50mm i potestujcie. Ja regulowałem body pomimo iż nie było żle ale cały czas coś mi nie grało - jakoś taki mdły obraz był