Odp: Obróbka ślubów - organizacja pracy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
To nie chodzi o to jakie ma oko i ile przynosi, tylko że nie jest w stanie sobie czegoś wyobrazić :mrgreen:
--- Kolejny post ---
To czekaj - Marka 60GB lubisz, a kolegi lexera 45GB sobie nie wyobrazasz? Pogubiłem się .. ;)
Ja na weselu naginam niczym z motorekiem i 3 - 4 tys plików nie jest dla mnie niczym dziwnym. Chodzę i robię zdjęcia, w końcu po to tam jestem. Uważam że zrobienie 1000 zdjęć w czasie 12-godzinnego dnia pracy jest niczym innym jak obijaniem się .. ;)
jak czytam takie herezje to mi się niedobrze robi
Bernard
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Coś mi się zdaje że sobie jaja robisz... ;)
Skąd ten pomysł? Piszę poważnie. Zamiast podpierać ściany albo nudzić się przy stole na weselu robię to za co mi płacą - zdjęcia.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Bernard
jak czytam takie herezje to mi się niedobrze robi
To nie czytaj.
Dla mnie 4 tysiące fot to mega dużo, ale fajnych momentów nie złapiecie siedząc za stołem i jedząc kotleta;)
zauważyłem, że gdy mam słabszy dzień, przykładowo raz angina, 39stC przyniosłem z reportażu ponad 3k zdjęć. Prosta sprawa: mniej myślisz, strzelasz bardziej "na pałę" i asekurancko nieco robisz więcej. Różnie też jest z sytuacjami, wystrojem, światłem, czasem dzieje się wiele, a czasem na siłę męczysz puszkę i próbujesz wykrzesać z niczego historię.
Ja sobie nie wyobrażam, abym mógł się zmieścić w 1000 plików i mieć pewność, że wybiorę z tego materiał który przekazuję młodym (a daję więcej niż 300-400 plików). Po prostu jest akcja i trzeba ja złapać a jednym pstryknięciem nie da się tego załatwić :)
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Ja sobie nie wyobrażam, abym mógł się zmieścić w 1000 plików i mieć pewność, że wybiorę z tego materiał który przekazuję młodym (a daję więcej niż 300-400 plików). Po prostu jest akcja i trzeba ja złapać a jednym pstryknięciem nie da się tego załatwić :)
może czas zmienić na DX-a ;) ? Swoją drogą wybitny to fotograf, który robi prawie co drugie zdjęcie dobre, żeby nie powiedzieć świetne :)
Cytat:
Zamieszczone przez
marekb
może czas zmienić na DX-a ;) ?
Namawiasz go na Nikona?! giń, przepadnij!!!!!!1111 :mrgreen:
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
marekb
Swoją drogą wybitny to fotograf, który robi prawie co drugie zdjęcie dobre, żeby nie powiedzieć świetne :)
u nas na forum sami mistrzowie, robiac tysiaka i oddajac trzysta, co trzecia fota wychodzi za... tzn fajna ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Namawiasz go na Nikona?! giń, przepadnij!!!!!!1111 :mrgreen:
--- Kolejny post ---
Może chodzi o 1Dx? :D
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Da sie trzeba tylko używać głowy, a nie tylko aparatu. Btw ja daje klientom 60 zdjęć ijakos nigdy nie słyszałem, że za mało. Nie ilosc, a jakosc!
Bernard
Cytat:
Zamieszczone przez
Bernard
Da sie trzeba tylko używać głowy, a nie tylko aparatu. Btw ja daje klientom 60 zdjęć ijakos nigdy nie słyszałem, że za mało. Nie ilosc, a jakosc!
A zdaje się, że miało być bez herezji .. :mrgreen: