Temat to Canon 600D (matryca ASP-C) -> Jaki obiektyw do portretu/fashion? wszyscy zrozumieli :p ok tylko kita nie ustawię na 85 mm i nie sprawdzę, dlatego pytam się doświadczonych kolegów :)
Wersja do druku
na cropie 50mm bedzie idealny :)) a z 85mm mozesz poczekac jak bedziesz miał fundusze :) ale napewno godny polecenia :P
Dobra Panowie :) od 2h jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 50mm 1.8 II. Odwiedziłem sklep foto, sprawdziłem, pomacałem, kupiłem za 429 zł, oczywiście nowy.
Jak wrażenia? Wspaniały bokeh, faktycznie jasny :D, kontrast, no i kolory, naprawdę super kolory. Przesiadłem się z kita 18-55, więc domyślacie się jaki jestem pozytywnie zaskoczony. AF trafia elegancko, silniczek...- wcale nie wiertarka :) jest ok. Wykonanie - przeczytałem mnóstwo opinii o 50mm/1.8 że mydli, że plastik, że ledwo się trzyma... że ogólnie tandeta - wyjąłem z pudełka, obejrzałem, założyłem hmmm nie jest źle, fakt plastik, ale nie żadna tandeta, po prostu tańsze, ale wg mnie dobre szkło, stosunek jakość cena 10/10! - polecam.
Następne będzie 85 mm/1.8 mm :)