Odp: Top Model- obróbka zdjęć
W Lightroomie jest tyle suwaczków że bez problemu uzyska się taki efekt. Spytacie jak??? To nie idźcie na łatwiznę że dostaniecie gotowy preset, tylko zamiast klepać posty na forum weźcie się do roboty, ruszcie głową i wam wyjdzie. Czasami sporo czasu potrzebuję by uzyskać to co bym chciał, ale wytrwałość jest zawsze wynagrodzona.
Cytat:
Zamieszczone przez
ArekLodzPl
W Lightroomie jest tyle suwaczków że bez problemu uzyska się taki efekt. Spytacie jak??? To nie idźcie na łatwiznę że dostaniecie gotowy preset, tylko zamiast klepać posty na forum weźcie się do roboty, ruszcie głową i wam wyjdzie. Czasami sporo czasu potrzebuję by uzyskać to co bym chciał, ale wytrwałość jest zawsze wynagrodzona.
Nie uzyskają tego samego efektu, wciskając na swoje zdjęcie taki preset. Presety na każdym zdjęciu różnią się od siebie ostatecznie. Wszystko zależy od oświetlenia, balansu bieli zdjęcia, warunków itp.
a żeby to zrobić w photoshopie, bez preseta, to przecież 3minuty zejdzie...
czyli nadal nic nie wiemy ;)
No i się nie dowiemy :twisted:
Chcesz być fotografem...wymyśl i zrób coś sam a nie licz na gotowe rozwiązania
he, he... ale zawsze może być łatwiej ;) Więc można próbować....
ps.
Fajnie było by zrobić taką sesję na zamku w Uniejowie... ale to tak na marginesie :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Lenad
A o jaki efekt Ci chodzi ? bo ja tu nic nie widze.
Co do sesji w zamkach, czy pałacykach to wiele nie potrzeba. Można się przejechać i po prostu zapytać czasem zgadzają się na możliwość fotografowania za drobną opłatą, lub porozmawiać że odwdzięczysz się w postaci zdjęć obiektu. Wracając do tematu, nie do końca liczę że ktoś mi powie jak uzyskać taki efekt, ale może chociaż jakaś wskazówkę jak taki efekt może się nazywać, alb cokolwiek. Poza tym po to jest forum żeby sobie pomagać, a nie tylko metodą prób i błędów starać się uzyskać.
Cytat:
Zamieszczone przez
ArekLodzPl
No i się nie dowiemy :twisted:
Chcesz być fotografem...wymyśl i zrób coś sam a nie licz na gotowe rozwiązania
No o to chodzi, w końcu w tym kierunku trzeba być kreatywnym. Najlepszy jest własny styl, który jest przez samego siebie wypraktykowany:)
Nie ma co czekać na pomoc innych.
Mi to na cross wygląda. Jeżeli chodzi o gotowe to w color efex pro jest ich kilka.
A gdyby tak po prostu w LR: od prawidłowego WB +2000, vibrance +50, saturation -50 ?
W każdym razie na mojej testowej wychodziło podobnie. Może troche dopieścić z sepią?