Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny
Ile:?::?::?: :shock:
Przecie za mniej niż 3k chodzi 60D z czego miesiąc po premierze był za 3.5k
Japońce zapadli chyba na urojoną chorobę popromienną.
Czysty chory marketing - dołożyli cyferek w modelach (1100D, 100D,, 700D, 7D, 6D, ...) i ceny puszek entry-level poszybowały do poziomu amatorskiego.
Teraz pewnie 650D zdrożeje, ale co mnie to... nawet niech 800D 4500 kosztuje,... chcielita globalizacji to ma ta ;)
A może to początki końca cropa...
Tyle wynika z informacji na swiatobrazu.pl
Znamy polskie ceny lustrzanek Canon EOS 100D i EOS 700D - Aktualności - Swiatobrazu.pl
Taka jest sugerowana detaliczna. Nie wiem jaki jest przelicznik w Canonie, ale w Sony bylo to ok. 20% wiecej niz realnie w sklepie.
Cytat:
Zamieszczone przez
photogambler
Zmartwilem sie.Myslalem,ze matryce poprawia.Konkurencja porawia w kolejnych modelach,czasem dosypuje kurzu :-) ale jednak.700d to jakby ta sama polka z 7100 ale tam cos jednak zmienili.Ogolnie chyba korporacje olewaja lustrzanki, albo masowosc fototografii spowodowala obnizenie wymagan userow.
Nie bardzo się wczytuję w specyfikację nikonów ale wydaje się że te półki (N7100 i C700) to jednak dość daleko do siebie leżą. zaryzykowałbym bym twierdzenie że nawet korpusy xxD canona nie łapią się na tą półkę.
Ok lepsza obudowa! Chociaż coś! Z 600d -> 650d było jakąś ewolucją. Panowie ja mógłbym przeskoczyć z mojej 600'tki na 700 i to bez problemów o ile ktoś by mi ją dał za darmo. Na poważnie nie jest źle - wielkie "Sony" wypuszcza jako modele następne, modele słabsze od swoich poprzedników. A więc mamy ewolucje w przypadku pokrętła oraz lepszej obudowy ;) Troszkę szkoda mi tej serii xxxD kiedyś to był coś. Może za rok usmażą nowego schabowego! Dziś mamy odświeżony/odsmażony kotlet! Jednak w tej serii niczego się nie spodziewałem, na nic nie czekałem. Czekam na 70d i obym się nie zawiódł.
Japońce albo mają wodę zamiast mózgu, albo mają pełen magazyn 650 i boją się coś lepszego na rynek puścić. Sumując różnice pomiędzy 550 a 700 może warta było by zmienić puszkę, a tak kręcić kółeczkiem mogę gdzie indziej. Pozbawiają się rzeszy funbojów, którzy zmienili by 650 na 700 za kilku Mpixelków więcej.
Jest jeszcze jeden prze ogromny plus 700d. Mniejsza cena 650d :)
Szału nie ma...
Ciekawe czy znajdą się entuzjaści zmiany 650-tki na 700D?!
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
Teraz pewnie 650D zdrożeje.
Dziś najniższa cena 650D - 2159zł, 600D - 1872zł
Cena 700D (3500zł) coś tu nie pasuje :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Szału nie ma...
Ciekawe czy znajdą się entuzjaści zmiany 650-tki na 700D?!
Jeśli matryca jest ta sama co w 550D, 600D, 650D, 60D, 7D to ja z 500D bym nawet nie zmienił.
Myślę, że targetem nie są posiadacze aparatów od 550D wzwyż. Raczej kupujący pierwszy aparat lub przesiadkowicze z 1000D.