Odp: Lightroom przycina muze w kompie podczas pracy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
LR to w ogole ostatnio muli niemiłosiernie. Im wiecej zdjec do obróbki, tym bardziej jest zamulony. Nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić.
Zainstalować aktualizację CC2015.8/6.8. U mnie LR jakby żwawszy po niej...
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Kwestia wydajności komputera to nie tylko przecież procesor czy ram. Wiemy że na wydajność składa się procesor, ram, dysk i karta graficzna. Np skok wydajności miedzy HDD a SSD jest potężny. Ale to taka gadka maniaka sprzętu wiec.. Tak czy siak w mojej konfiguracji jakoś nie zauważyłem żeby cokolwiek przy jakiejkolwiek obróbce się przycinało..
Nowsze karty graficzne maja ponoc jakis sprzetowy kodek do filmow na youtubie. Nie wiem z czym to sie je, ale gdzies o tym czytalem. Chodzilo o serie 10x0 nvidii.
Inna sprawa to integry, ktore moga kulec pod obciazeniem. Sam mam i5/GF770/16GB/SSD/SB Titanium - i jest ok.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Inna sprawa to integry, ktore moga kulec pod obciazeniem
Wystarczy wyłączyć wsparcie GPU.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Wystarczy wyłączyć wsparcie GPU.
Chodzilo mi o zintegrowane audio na plycie.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Chodzilo mi o zintegrowane audio na plycie.
Wątpię aby zintegrowane audio było odpowiedzialne za przycinanie dźwięku podczas korzystania z LR.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Wątpię aby zintegrowane audio było odpowiedzialne za przycinanie dźwięku podczas korzystania z LR.
Prawdopodobnie wiekszosc operacji w takim przypadku (integra) zwalana jest na cpu. Gdy ten jest zawalony, dzwiek zaczyna przycinac.