Crop miodzio, bez tego ch...wego filtra
Wersja do druku
Crop miodzio, bez tego ch...wego filtra
Gdzieś u żółtych wyczytałem że AF działa do f/8 włącznie :) dziwne przy takiej amatorskiej puszce, przecież taka funkcjonalność to dla D4 powinna być zarezerwowana, ewentualnie dla D800 ale tylko po upgrejdzie firmaware.
cena do tego też przyzwoita.
Bitwę na specyfikacje canon zdecydowanie przegrywa. Jeśli 70D będzie tylko liftingiem to w segmencie crop mamy przepaść między tymi systemami.
100% pokrycia kadru w wizjerze nie no po co? w amatorskiej puszce? to też musi być jakaś pomyłka, przecież amator i tak nic nie widzi i ten zapas jaki mu daje 95% wizjer to dla jego własnego bezpieczeństwa - jak coś utnie to canon mu zwróci - za darmo :).
Przecież amator potrzebuje natychmiastowego wysłania zdjęcia na fejzbuka a nie 100% kadru.
Czyżby puszka na przeproszenie za jaja z D7000? :-)
za co by nie była, to budzi zazdrość, przynajmniej moją.
Ostatnio jak byłem w MM "macałem" sobie 60D, przechodzący sprzedawca zapytał dlaczego nie zainteresuje sie d7000, z ciekawości zajrzałem na rządek konkurencji i jak zobaczyłem cenę o 500PLN niższą od 60D to na własnej skórze poczułem co tak naprawdę znaczy "niewolnictwo systemowe".
Na papierze wygląda świetnie, zakładając że matryca będzie minimalnie lepiej oprogramowana niż w D5200, miazga.
Jest jedna poważna wada, brak mocowania obiektywów EF :mrgreen:
z toshiba jest tak ze sony ma u nich udziały czy jakoś tak. swego czasu znany pewnie niektórym Szabla podawał linka na optycznych...u nas może nie ale myślę ze w bogatszych krajach ten nowy nikon będzie się dobrze sprzedawać( bez urazy, wiem ze nie wolno uogólniać) podwójny crop,(tzn to 1.3x (18x12) czyli crop na cropie) już widzę zachwyt ptasiarzy
edit: oto ten link http://www.sony.net/SonyInfo/News/Pr...28E/index.html