Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
ale ja nie potrzebuje konczyc MIT zeby moc obslugiwac komputer lub tym bardziej telefon! Liczy sie prostota. Chce wyjac telefon z pudelka i zaczac go uzywac, a nie wgrywac modyfikacje i narazac sie na niepowodzenie lub utrate gwarancji.
Jeśli poczułeś się dotknięty jednym z cytatów z for dla właścicieli produktów apple to bardzo przepraszam. Nie chciałem Cię urazić.
Nie mogę też napisać w takim razie że opisujesz swoje wrażenia wg cech, które sobie narzuciłeś a nie odnosisz się do tematu i kluczowych cech użytkowania opisanych przez założyciela - bo to by skutkowało również tym że byś się obraził. Masz rację chwaląc iPhone wg cech które podałeś - dla tego opisu jest to z pewnością lepsze urządzenie - ale czy odnosi się do tematu ...
Jeszcze raz przepraszam jeśli ktoś się poczuł dotknięty tonem cytatów (oczywiście wyrwanym z kontekstu) - jeśli chcecie sprawdzić jak jest na forach apple'a - proponuję poszukać.
Cytat:
Zamieszczone przez
subbar
jeśli chcecie sprawdzić jak jest na forach apple'a - proponuję poszukać.
Jest identycznie jak na forach androida, tyle ze nadaja w 2ga strone. Ale chyba nie o tym temat, a o samych urzadzeniach ;)
Ze wzgledu na gabaryty, prostote, bezkonfilktowa obsluge oraz to co produkt oferuje prosto po wyjeciu z pudelka zdecydowanie namawiam na iPhone.
Cytat:
Zamieszczone przez
subbar
...
Jeszcze raz przepraszam jeśli ktoś się poczuł dotknięty tonem cytatów - jeśli chcecie sprawdzić jak jest na forach apple'a - proponuję poszukać.
Lepiej nie, bo to tylko niepotrzebne napędzanie negatywnej energii :twisted: To że banda osobników - nazwijmy ich - niezbyt rozwiniętych intelektualnie, podnieca się jakimś produktem (w tym wypadku ajfonem) nie znaczy że normalni ludzie nie mogą tego używać. I każdy w adidasach to debil, o dresie nie wspominając.
Odpowiadając stricte na temat i zakładając, że założyciel tematu chce tyle, co pisze i nie więcej oraz jest w stanie wydać tyle, to zdecydowanie polecam złego iphona.
Pytanie: Wybór telefonu?????
Schody? Nie przesadzaj iTunes jest banalny w tym zakresie.
A ja zaproponuję inną drogę. Nowoczesne telefony - smarfony, pełnię swoich mozliwości pokazują w integracji z komputerem. Wychodząc z tego założenia, masz komputer apple`a kup iphone`a, masz windowsy, zastanów się nad telefonem z winmobile, najlepiej 8, co do androida ilość wersji przynajmniej we mnie nie budzi zaufania, ale akurat andoidem się nie bawiłem, może więc nie jestem obiektywny.
Dzieciaki mają ipone`a chyba 4, ja użytkuję nokię lumię na winmobile7,5 (też kafle jak w win8 - szczerze polecam) i szczerze mówiąc nie widzę przewagi jednego nad drugim. Jesli odrzucisz wszelkie te bzdury marketingowe i kult jednej słusznej marki, to okaże sie że pod względem łatwosci użytkowania, funkcjonalnosci i wygody są to podobne produkty, powiem więcej jest sporo podobnego oprogramowania na oba systemy, różnią sie trochę filozofią, ale to już kwestia gustu. A Nokia wbrew temu co pisano (bo ostatnio okazuje się że na produkcji smartfonów z winmobile 8 nieźle zarobiła i akcje poszły w górę) jest nadal taka jak była, wyjmujesz telefon z pudełka i zaczynasz używać, bez czytania instrukcji, ale jeśli Cię to nie przekonuje to inną wiarygodną firmą majacą w ofercie telefony z winmobile 8 jest HTC (też miałem poprzednio 2 telefony na win 6 i 6,5).
Konkludując, używasz komputera appple`a kup iphone`a, używasz windozy kup telefon z winmobile najlepiej 8.
W zasadzie to iTunes nie jest do niczego potrzebny - telefon jest w stanie funkcjonowac bez istnienia komputera. Nie rozumiem tylko narzekan na iTunes ... jest napisany w innym jezyku czy tak ciezko go sie obsluguje? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Smok
Konkludując, używasz komputera appple`a kup iphone`a, używasz windozy kup telefon z winmobile najlepiej 8.
Też się zastanawiam nad win8 tym bardziej że to mam teraz w komputerach, powiedz proszę jak z dodatkowym oprogramowaniem ?
Nikt się do tego nie odnosi do tej pory ale większość użytkowników korzysta z navigacji w telefonie - użytkownicy iPhona mają tu baaaardzo dużo do powiedzenia bo mają najlepsze z map ... ale pozostawiając już kpinę z iPhona czy możesz Smoku opisać narzędzia i do nawigacji w telefonach z win8 ? Dostęp do danych google maps, dostęp do legalnego darmowego oprogramowania, mapy nokii ?
Cytat:
Zamieszczone przez
subbar
Nikt się do tego nie odnosi do tej pory ale większość użytkowników korzysta z navigacji w telefonie - użytkownicy iPhona mają tu baaaardzo dużo do powiedzenia bo mają najlepsze z map ...
Do nawigacji uzywam aplikacji TomTom, a wczesniej Automapy. Sa tez darmowe mapy Google jak i wiele innych. Nie bardzo rozumiem skad w Twoich postach ciagle przytyki i nasmiewanie sie w stylu ktory zarzucasz uzytkownikom boardow poswieconych Apple?
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Do nawigacji uzywam aplikacji TomTom, a wczesniej Automapy. Sa tez darmowe mapy Google jak i wiele innych. Nie bardzo rozumiem skad w Twoich postach ciagle przytyki i nasmiewanie sie w stylu ktory zarzucasz uzytkownikom boardow poswieconych Apple?
Weź wreszcie człowieku czytaj ze zrozumieniem bo coś mi się wydaje że masz zdolność rozumienia tego co napisałem podobnie jak mapy ios prowadzą ludzi ... jeszcze raz Ci napiszę: MAM IOS, znam jego wady. To że niedawno IOS poległ dopuszczając możliwość korzystania z map googla nie oznacza iż jest to fabryczna navigacja wspierana przez IOS - przetestuj navi googla na androidzie porównaj z IOS i się wypowiadaj, przetestuj rozpoznawanie głosu, odniesienie do kontaktów, możliwości pracy w tle, obsługę przy tym telefonu i wypowiedz się o konkretach a przestań się wreszcie do mnie odnosić - czy ja się odnoszę do Ciebie czy do IOS a Ty wszystko bierzesz personalnie jak dziecko ...
Apple w końcu naprawił mapy w iOS6. To znaczy dopuścił aplikację Google Maps do App Store