Beda.Cytat:
Zamieszczone przez emisiaczek
Czekam na nie od kolesia wlasnie, wtedy zapodam je tutaj...
Wersja do druku
Beda.Cytat:
Zamieszczone przez emisiaczek
Czekam na nie od kolesia wlasnie, wtedy zapodam je tutaj...
No to z niecierpilwoscia "szczekam"8)Cytat:
Zamieszczone przez Simon
Szumy sa mniejsze na D50 i to widac, zdjecia sa lepiej naswietlone i kolorystyka jest ciekawsz na d50. Po prostu jest. Wystarczy sprawdzic w kazdym sklepie. Porownac jest niezmiernie latwo obydwa aparaty. Wystarczy wziac je do reki. Wszystko jasne. No i cena ( o kitowej optyce nie wspomne).
I zeby nie bylo, ze dokuczam komu, zadnego z aparatow nie posiadam, nie sprzedaje sprzetu foto a moj kuzyn nie jest konstruktorem w zadnej z firm. Tak po prostu dali mi sie pobawic dwa razy i potem ogladalem fotki na ekranie i z maszyny. Ogladalem fotki kolegow. Opinie moje potwierdzaja inni ( na wypadek gdyby sie okazalo, ze jestem slepy). D50 daje lepsze obrazki niz D70. Ale to i tak wszystko plasticzaki.
Czesc.Ch.
Prosze bardzo...Cytat:
Zamieszczone przez borkomar
http://www.qzyni.optimedia.pl/canon.jpg
http://www.qzyni.optimedia.pl/nikon.jpg
Sami ocencie...
Jesli to nie sa kabinacje to jestem pelen podziwu - nie tylko z powodu malych szumow D50 ale i znacznie lepszym WB co jest udreka w 350D:cry:
Aparaty na statywie, bez lampy. Staralismy sie ustawic te same parametry, w trybie M. Balans bieli wyszedl jak wyszedl, a ustawienia tez byly takie same.Cytat:
Zamieszczone przez borkomar
Kombinacji w tym jest tyle, ze z RAWa zapisalem do JPG, przy uprzednim przycieciu odpowiedniego kawalka, czyli zadnej...
Te same parametry? Canon 1/8 sekundy, Nikon 1/5 sekundy. f/11 bez lampy w domu? Dlaczego az taka przeslona? Tym bardziej na 50mm 1.8?
Nie rozjasniales czasem foty z Canona?
Czy ja moge poprosic o tego RAWa?Cytat:
Zamieszczone przez Simon
Parametry nie sa te same. Rodzaj oswietlenia przy Canonie nieznany.
Malo wiarygodne porownanie.
P.S.
Napisz ver. softu jaki masz w aparacie
Powiem tak - staralismy sie robic te same parametry. Bawia mnie zarzuty, ze to inne, tamto inne. To ja Wam powiem, ze po co mam cos naginac, skoro sam mam tego CANONA i szlag mnie trafia jak patrze na te foty co zrobilismy... :/ Kazda jedna, niewazne czy przeslona inna, ogniskowa, czas wyglada TAK SAMO jesli chodzi o szumy.Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Zdjec z RAWa nie obrabialem w zaden sposob, tylko zapisalem do JPG.