Czy w przypadku L-ek (np. 70-200 2,8 L IS) mogą sie zdarzyć takie sytuacje, że
są wadliwe? Czy ktoś miał taki przypadek w FOTOit? Cena tego szkła nie jest niska, więc i jakośc powinna być ok. Ale może ktoś ma inne doświadczenia?
Wersja do druku
Czy w przypadku L-ek (np. 70-200 2,8 L IS) mogą sie zdarzyć takie sytuacje, że
są wadliwe? Czy ktoś miał taki przypadek w FOTOit? Cena tego szkła nie jest niska, więc i jakośc powinna być ok. Ale może ktoś ma inne doświadczenia?
No OK a dowód zakupu jakiś dają przy tych "niższych cenach" ? Czy gwarancja jest realizowanan przez nichCytat:
Zamieszczone przez Vitez
Jak chcesz to ci dadzą. Gwarancja realizowana za ich pośrednictwem.Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Choć raz dostałem gwarancję na firmowym kartoniku Canona :wink:
Zamiennik mojej 24-70 ma przyjechać w tym tygodniu
więc chętnie opowiem jak przebiegła wymiana w ramach gwarancji :rolleyes:
Czyli co? Tradycyjna, staropolska **** blada z 24-70 jak zwykle? :twisted: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez _ARTI_
nope,Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
mój 24-70 jest szybki i ostry jak Chuck Norris ale
ma skazę na powłoce na przedniej soczewce.
Minimalna, widoczna tylko po uważnym wpatrzeniu się pod pewnym kątem i nie wychodząca na zdjęciach ale będąca w świadomości :?
A ja mam blankiety eurogwarancji oraz paragony jako dowod zakupu.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Nie wiem czy to wazne ale jak bylem w Stodole to dwoch gosci podchodzilo do nich (Fotoit) i oddawalo jakies szkielka Sigmy (kupowane wczesnie u nich) i w ramach takiej transakcji (przyjecie za nizsza od nowego szkla cene) po dolozeniu kilku setek kupowalo sobie nowe szkla. Mnie to zrazilo i poszedlem do innych. Nie chce kupowac juz "macanych" szkiel jako nowych!
PS
nie byly to Lki ale ... niesmak pozostal.
Pozdrawiam.
Czy aby na pewno nowe, może też już "przetarte" przez kogoś?Cytat:
Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
I tak właśnie kręci się ten żałosny, zaściankowy rynek foto.
Na pewno nowe, chcial/li oddac ta Sigme i doplacajac do nowego wziac cos "wyzej". Pytanie dodatkowe czlowieka z FOTOit (co zwrocilo moja uwage) czy oddajacy ma oryginalne pudelko ... odszedlem natychmiast.Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Czytajac watek o TIPach rowniez ktos z forum potwierdzil taka wersje. Nie mam nic przeciwko jesli ktos tam chce kupowac, kilka osob znajacych sie na rzeczy z forum poleca FOTOit! Mnie to zrazilo do tej firmy. Kupilem od gosci po 50tce z Lodzi (prowadza sklep od 1989roku) - nie na tzw. dorobku od roku czy trzech. Na razie jestem zadowolony (350D + KIT + 1Gb PRETEC = 3000pln gwarancja + polska instrukcja). Uwazalem za stosowne napisac - IMO wazne.
Pozdrawiam.