Odp: Adobe właśnie rozdaje Photoshopa CS2 za darmo
ja to widze tak...
zalogowalem sie adobe ID, wiec jako znany (z imienia i nazwiska) uzytkownik juz majacy software tej firmy. dopuszczono mnie do sciagniecia binarki z podanym numerem seryjnym. ta zainstalowalem akceptujac licencje, a instalacje aktywowal mi serwer Adobe'a. nie jest tylko jasne jaka dokladnie to jest wersja softu (pelna, edu)...
Mysle, ze Twoje rozumowanie jest prawidlowe... tylko wlasnie ta najciekawsza czesc zagadki pozostaje dalej niewyjasniona :)
Ciekawe co jest przyczyną takiego ruchu - gimp by ich tak podżerał?
Adobe właśnie rozdaje Photoshopa CS2 za darmo
Czy Camera Raw z CS2 otwiera RAW'y z 5D mark II?
Cytat:
Zamieszczone przez
jeff.lebowski
Czy Camera Raw z CS2 otwiera RAW'y z 5D mark II?
Zapomnij. CS2 to ACR 3.0 do 3.7, a 5D MkII wymaga ACR 5.2 (czytaj: CS4 i wyżej).
Kolejna aktualizacja z Gazeta.pl:
"[AKTUALIZACJA 3]
Jak spostrzegł micnow, na forum Adobe ( Adobe Community: Looking to activate Creative Suite 2, Acrobat 7, or Macromedia products? ) pojawiła się wiadomość od pracownika firmy, Jeffa A Wrighta:
Owszem, CaptainSmingey, jesteśmy świadomi tego, że pakiet jest dostępny dla wszystkich posiadaczy kont Adobe ID. Warto mieć ważną licencję na oprogramowanie objęte wyłączeniem serwerów aktywacyjnych. Proszę także pamiętać, że z powodu wieku, oprogramowanie to najprawdopodobniej nie będzie funkcjonowało prawidłowo na nowoczesnych systemach operacyjnych.
Wygląda na to, że Adobe nie zamierzało udostępnić oprogramowania za darmo. I choć co prawda wątpliwe jest, żeby firma zaczęła teraz ścigać tych, którzy pobrali pakiet (szczególnie, że news poszedł już w świat i piszą o nim takie strony jak Forbes), to jednak lepiej nie wykorzystywać programów bez ważnej licencji do zastosowań komercyjnych."
Adobe właśnie rozdaje Photoshopa CS2 za darmo
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
ja to widze tak...
zalogowalem sie adobe ID, wiec jako znany (z imienia i nazwiska) uzytkownik juz majacy software tej firmy. dopuszczono mnie do sciagniecia binarki z podanym numerem seryjnym. ta zainstalowalem akceptujac licencje, a instalacje aktywowal mi serwer Adobe'a. nie jest tylko jasne jaka dokladnie to jest wersja softu (pelna, edu)...
Jaki jest sens instalowania tak wiekowego programu ?
Nie lepiej kupić najnowszą wersję Elements 11 ?
Pozdrówka
Cytat:
Zamieszczone przez
m_o_b_y
Nie lepiej kupić najnowszą wersję Elements 11?
Elements jest zbyt mocno wykastrowany na mój gust.
Cytat:
Zamieszczone przez
m_o_b_y
Nie lepiej kupić najnowszą wersję Elements 11 ?
Pozdrówka
Możliwości Elements przy CS2 są raczej żenujące, ciężko w ogóle porównywać te dwa programy.