Po napisaniu maila do autora przyszła błyskawiczna odpowiedź iż link do pełnej wersji został dawno wysłany i żebym sprawdził spam - nic nie było.Dostałem kolejnego maila z linkiem i tym razem wszystko jest ok.'
Program hula aż miło.
Wersja do druku
Po napisaniu maila do autora przyszła błyskawiczna odpowiedź iż link do pełnej wersji został dawno wysłany i żebym sprawdził spam - nic nie było.Dostałem kolejnego maila z linkiem i tym razem wszystko jest ok.'
Program hula aż miło.
obecnie na DPP++ jest promocja, czyli do końca roku full wersja tylko za 10 erło :)
czemu nie
dla zainteresowanych
Andrew S Gibson Freelance Writer & Fine Art Photographer ť Understanding DPP
81 stron w pdf wraz z zdjęciami i opisami, cena 7 funtów
Używam DPP do :
- zakładka LENS usunięciu wad obiektywów
- RAW "usunięciu" ewentualnych przepaleń
przy ustawieniu pozostałych parametrów (ostrość, szumy, ...) na 0
W body powstaje 14 bitowy RAW, z DPP wychodzę 16 bitowym *.tiff
I teraz mamy całe mnóstwo programów typu wprost HDR (nawet z jednego pliku) czy np. Topaz Lab
W czym miałby mi pomóc DPP++ ?
jp
(Poprawilem na Objects). Ja i tak uzywam max do 3 zmian (zazwyczaj 2). Generalnie chodzi mi o lokalne korekcje ekspozycji, ktore moge swobodnie edytowac na warstwach w PS, a zapis w DPP++ jest banalnie prosty i szybki ( jednym kliknieciem ;)) .Ogromny plus wtyczki.
Nie. W DPP koryguję ekspozycję np. dla dół - góra (krajobraz) i zapisuje tam (numerki od 1 do 5 ;)) Eksportuje do PS i tam łącze wrzucając tą ilość poprawionych na warstwy.