Stało się... poszedł zakup wybór padł na Sigma 30 1.4 i nie ma odwrotu :)
Dziękuje gorąco wszystkim za pomoc !!!!
Jak tylko dojdzie obiektyw wrzucę jakieś foty z koncertu zrobione nim :)
Pozdrawiam i wesołych świat i udanych fotek ! :)
Wersja do druku
Stało się... poszedł zakup wybór padł na Sigma 30 1.4 i nie ma odwrotu :)
Dziękuje gorąco wszystkim za pomoc !!!!
Jak tylko dojdzie obiektyw wrzucę jakieś foty z koncertu zrobione nim :)
Pozdrawiam i wesołych świat i udanych fotek ! :)
Ja bym wziął C 28mm 1.8 z drugiej ręki i też jest już ok. Jeżeli by to miało być mało to ewentualnie T 17-50 2.8, aczkolwiek 28mm mi wystarcza na koncertach i tym bardziej robione spod sceny.
Mam jeszcze jedno pytanko co wybrać do koncertów 7d który nie ma pełnej klatki i wiązac się to będzie z odszumianiem czy 5d mkII pełna klatka(cena mi pasuje jednego jak i drugiego)
Ja używałem 7D/60D oraz tej Sigmy 30/1.4 - bardzo fajne zdjęcia wychodziły. Byłem z nich bardzo zadowolony. Jak cena Ci nie pasuje to weź właśnie 60D - aparat naprawdę daje radę.
Pamiętaj, że wybierając Sigmę - nie podepniesz jej pod 5DII, także szkło raczej będzie nieprzydatne ;P
Ja powiem 5D. Ale sigma 30 1.4 jest przeznaczona na cropy i nie pokryje Ci pełnej klatki.
LINK Więc zostaje jednak 7D. Tak czy siak będziesz zadowolony.
a model 60d vs 7d co będzie mniej szumić przy wysokim iso ? co będzie bardziej konkurencyjne w stounku do 500d (mojgo obecnego body) i czy różnice będą zauważalne ?
Podobno 60D szumi mniej od 7D na wysokich czułościach.
5DII i możesz nawet sobie pozwolić na zooma 2.8.
Ja używam równiez 70-200f4. Czasem trzeba świadomie niedoświetlić, ale forsowanie ekspozycji o 1EV w RAW z tego aparatu to czysta przyjemnosc. :)
Tutaj można obejrzeć takie własnie, specjalnie ciągnięte o 1 EV
A tutaj też niektóre ciagnięte.
Szumem się nie przejmuj. Szum przeszkadza na kiepskich zdjęciach i tym co niewiedzą czego się czepnąć. Dobre zdjęcia moga być zaszumione, i tak nikt nie zauważy szumu.