Odp: Sprzęt na wyprawę w tropiki
Camera Armor -- allegro albo nawet cyfrowe (do 5dmkII nie powinieneś mieć problemów, koszt coś między 100 a 150, ja do starej piątki trochę "polowałam")
Z pasków możesz rozważyć też reporter strapa (sam sobie odpowiedz co będzie wygodniejsze i jak będziesz nosił aparat), wszystko bywa w sklepach foto raczej bez problemu.
"Swoją drogą firmę polecam, mam jeszcze 2 torebki od nich i strasznie żałuję, że nie robią toreb foto"
Robią, robią. Ochrona sprzętu foto | Pacsafe sklep firmowy, akcesoria do ochrony bagażu
Oo.... Tego DuffelSafe 100 nie było jak się tym interesowałam! :)
Dzięki :D
EDIT:
nie, jednak to nie jest egronomiczna opcja, a mniejsze torby są za małe ;-)
hmmm ciekawe - swoja droga znalazlem cos takiego jak Camera Armor Strap - dosc tania opcja - ktos tego uzywal ? Bo widze ze ludzie narzkeja na za duze zapiecai - ktore rysuja aparat.
Jakby mieli aparat w camera armor to by im nie rysowało :D :D :D
a tak serio: nie widziałam na oczy :)
a szkoda :) - bo to jest ciekawa alternatywa. Jak jest w kwestii wkładania tego paska PacSafe to jakiejś małej torby (mam kaburę) - bo te linki moga byc problematyczne.
Co do samych camera Armor - to ta firma padła ? nie ma ich oficjalnej strony. Polski dystrybutor puszcza po cenach groszowych (do twojego C5D aktualnie zbroja jest za 39 zl - moze warto sobie kupic na rezerwe), za to nie za bardzo jest dostepna dla 5d mkII
torby bądź też plecaki fotograficzne strasznie się rzucają w oczy na ulicy, z daleka widać co w nim jest. Noszę aparat w zwykłej, trochę już poprzecieranej torbie na ramię od środka wyłożonej gąbką, zainteresowanie otoczenia zerowe.
Hi...
Cytat:
Zamieszczone przez
raskoks
a szkoda :) - bo to jest ciekawa alternatywa. Jak jest w kwestii wkładania tego paska PacSafe to jakiejś małej torby (mam kaburę) - bo te linki moga byc problematyczne.
[...]
Linki stalowe w PacSafe są moim zdaniem bardzo elastyczne. Zwijam pasek mocno ciasno w komorze na aparat w fastpacku 250. Wiele miejsca już tam nie zostaje i czasem wręcz muszę palcem dopchnąć żeby zamknąć. Zwija się trochę trudniej niż oryginalny Canona czy Matin który miałem. Ale daje radę.
Pozdrawiam...
DuffelSafe 100 niestety wychodzi z produkcji. U producenta w Stanach już go nie ma, znika z Polski, nie ma następcy. Trzeba do niego dokupić jeszcze wkładkę foto za 280zł. Razem 580zł, ale kilka miesięcy temu kosztował 799zł. Zamówiłem swojego w zeszłym tygodniu.
Camera Armor do 5d mam, dałam 25zł na allegro (tylko jest... biały :D tzn tfu, "przezroczysty")
Do 40tki był lepszy.
Pasek PacSafe nie "przeszkadza" mi bardziej niż normalny canonowski.
A dualsafe jest jakimś olbrzymem (50x30cm!), dla mnie odpada, mam tę LowePro Nova 190 i to jest max, z jakim chciałabym się gdzieś szlajać.
Aktualnie planuję wziąć zwykły plecak z mocowaniem na camelbacka + zestaw pokrowców do środka i ew jakiegoś case'a na jedno szkło na biodra.