Odp: EF 24-70 2.8 L - mydło
Tolek, czy af stuka parę razy gdy po zogniskowaniu przytrzymasz spust wciśnięty do połowy ?
Nie. Wydaje tylko normalny dźwięk silnika podczas ogniskowania. Jak już złapie ostrość to milczy.
Odp: EF-S 24-70 2.8 L - mydło
Cytat:
Zamieszczone przez
Tolek
Nie. Kupiłem nówkę. Normalnie aukcja była wystawiona na allegro, że nówka, że gwarancja itd. Jak zadzwoniłem, że jestem zainteresowany, to powiedział, że sprzęt sprowadzany z Niemiec. Z tym że zaczął coś kręcić, że chce ominąć prowizję allegro, że coś tam coś tam i ostatecznie zrobiliśmy tak, że 2000 wysłałem przelewem, a on wysłał szkło za pobraniem na 2400 bodajże. No i nie mam teraz nijak udokumentowanej transakcji, nie mam nawet żadnego kontaktu do faceta, jedynie dane jakiejś kobiety, na której konto robiłem przelew. A karta gwarancyjna jest pusta i zauważyłem to dopiero wczoraj... :roll: Tak to jest, jak się za bardzo napali na coś.
Tolek chłopie ... kupujesz szkło nowe na gwarancji i po 10 miesiącach orientujesz się, że gwarancja jest pusta ? Czyli,
że gwarancji niet :) !
Po kiego grzyba było kombinować z zakupem poza allegro ?
No niestety, napaliłem się jak szczerbaty na suchary, chciałem przyoszczędzić i po raz kolejny dostałem za swoje. :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
Tolek
No niestety, napaliłem się jak szczerbaty na suchary, chciałem przyoszczędzić i po raz kolejny dostałem za swoje. :roll:
Po raz kolejny ? :) Może czas zacząć .... myśleć :)
Odp: EF-S 24-70 2.8 L - mydło
Cytat:
Zamieszczone przez
Tolek
Raz, że nie mam gwarancji; dwa, że nie mam dowodu zakupu; trzy, że nie mam żadnego kontaktu ze sprzedawcą;
Dokonywałeś przelewu na jego konto, otrzymałeś od niego przesyłkę pobraniową, prowadziłeś z nim korespondencję mailową i nie masz żadnych danych kontaktowych :?: :shock:
Nic by mu to nie dało nawet jakby miał kontakt ze sprzedającym i kupił przez allegro. Używał szkło od stycznia i nagle się czegoś dopatrzył. Przecież mógł przez ten czas zrobić z tym obiektywem wszystko. Każdy sprzedający jeśli jest osobą fizyczną odesłałby Cię z kwitkiem. Idz z tym sprzętem do serwisu na ekspertyze i zobacz co Ci powiedzą bo i tak nie masz innego wyjścia. Lepiej go naprawić niż mieć takiego bubla.
W tej sytuacji proponuję ruch za rozsądne pieniądze. Wyślij szkło na Żytnią, diagnostyka nie jest droga. Przynajmniej będzie wiadomo na czym stoisz.
Ten obiektyw jest uszkodzony, a wiecie dlaczego? Bo w takiej cenie to musiał "spaść z TIRa" ;) Next time będziesz ładnie kupował w sklepie i z gwarancją. Tutaj nic się nie da chyba zrobić - cena serwisowania może być bardoz wysoka.
wg mnie szkiełko jest rozkalibrowane po wcześniejszym rozmontowaniu (np w celu naprawy,czyszczenia itp).
Prosze o ,,cynk'' po powrocie szkiełka z Zytniej.
Powodzenia.