Odp: Fotografia miesiąca - Wrzesień 2012 - głosowanie
Cytat:
Zamieszczone przez
fotokor1
fotografia miesiąca nie jest działem dla wybitnych jest działem dla wszystkich, każdy może zrobić fotografię na miarę fotografii miesiąca (i wcale nie musi być dobra) zależy kto ocenia i jakie bierze kryterium pod uwagę
Sprawa jest prosta - moderator opiekujący się KM nie robi selekcji pod względem jakości zdjęć w ogóle.
Sprawdza wyłącznie zgodność z regulaminem (rozmiar zdjęć, brak EXIF).
A wygrywa zdjęcie na które to Wy, użytkownicy forum, głosujecie.
Czasem faktycznie tak wygląda, że mamy wybór między dżumą i cholerą. Ja po prostu wtedy w ogóle nie oddaję głosu.
Ale staram się publicznie nie krytykować, bo mój wkład w poziom tego konkursu jest żaden.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
...
A wygrywa zdjęcie na które to Wy, użytkownicy forum, głosujecie....
A wygrywa to zdjęcie, na które MY oddamy najwięcej głosów.
Jak już napisałam, moje zdjęcia koło dobrych nawet nie leżały ;) Dlatego jeszcze się wstrzymam :)
Tak jak już tu wcześniej ktoś wystukał, jest wiele miejsc dla amatorów gdzie mogą wrzucać, rozumiem że ten konkurs jest dla użytkowników - profesjonalistów. Którzy i tak nie wrzucają bo...nie warto. Może dlatego że nic za tyn nie idzie.. Zmanierowanie, jakaś korzyść musi być ?
Dla amatora nie musi jak widać, wrzuca żeby zaistnieć pokazać, i tak jak już tu pisano. Wrzuca nie śmiało, obawiając się trochę krytyki, ale jak już wrzuca to chcę tego świadomie. Może ktoś konstruktywnie to zrobi, napisze nie rób tak lub popraw to... nie koniecznie na forum można PW wysłać.
Pewnie ktoś zaraz odpowie że konkurs nie służy takim celom, może trochę racji ale też nie służy do krytyki i to tak ogólnej.
Można napisać chyba jeśli się ma trochę odwagi (PW) że fotografia X jest źle wykonana.
Konkurs ten jest tu od dawna, były lepsze i gorsze miesiące, uważam że jest sens, a to że komuś się nie chce tego oceniać, oglądać, - bo nie ma co, można przecież gdzie indziej, lub zawyżyć poziom swoimi pracami. Nagrody, pewnie by uczyniły konkurs bardziej atrakcyjnym, choć dla amatora jest atrakcyjny... Można jeszcze wiele za i przeciw. Można nawet zrobić sonde czy tak czy nie.
Pozdrawiam
Fotografia miesiąca - Wrzesień 2012 - głosowanie
konkurs jest dla WSZYSTKICH forumowiczów, nie dla profesjonalistów..
Cytat:
Zamieszczone przez
arturs
konkurs jest dla WSZYSTKICH forumowiczów, nie dla profesjonalistów..
Całe szczęście, inaczej mielibyśmy tu na zmianę plastikowe lale i śluby :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Całe szczęście, inaczej mielibyśmy tu na zmianę plastikowe lale i śluby :mrgreen:
Jesteś w błędzie :) Wiesz gdzie leżą konfitury? (pewnie wiesz)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
\moderator opiekujący się KM nie robi selekcji pod względem jakości zdjęć w ogóle.
trudno by ktos subiektywnie sobie wybieral co laskawie dopusci do konkursu a co nie..
mnie sie podobalo jak bylo.. i nie widze o co sie pluc..
ktos uwaza ze poziom niski (no coz, jest to fakt ale...) to moze sam cos wymodzic i wybic sie na tle "chlamu" :)
wiec zamist bic piane to do roboty :D
Proponuję wrócić do konkursu.
Ta dyskusja w tym wątku ściąga nudzące się trolle i przeszkadza w działaniu konkursu..Az się prosi o cytat:
Cytat:
[Krytyk i nieudacznik z jednej są parafii.najlepiej wiedzą jak co zrobić tylko żaden nie potrafii]
Jeśli ktoś chce rzeczowo podyskutować o konkursach, czy ma inne propozycje,proponuję założyc wątek np.w administracji czy lużniejszy w hydeparku.
Krytyka zdjęć jak najbardziej oczekiwana ,[merytoryczna gdy negatywna].Zachwycać się można bez uzasadnienia :-)
"Krytyk i nieudacznik z jednej są parafii.najlepiej wiedzą jak co zrobić tylko żaden nie potrafii"
oooo, to o mnie ;)