Lampa w sprzedaży a testów albo chociaż osobistych doznań dosłownie nie ma w całym necie. Co jest? jakaś mina.
Wersja do druku
Lampa w sprzedaży a testów albo chociaż osobistych doznań dosłownie nie ma w całym necie. Co jest? jakaś mina.
No właśnie, czy ktoś mógłby podzielić się spostrzeżeniami na temat tej lampy. Myślę nad zakupem ale chciałbym wcześniej dowiedzieć się o niej coś więcej niż tylko dane producenta.
Tej lampy nie widzę nawet na oficjalnej polskiej stronie internetowej producenta:
Metz - lampy / Lampy błyskowe
przecież jest : Metz - lampy / Mecablitz 52 AF-1 digital
Jakoś owiana tajemnicą jest ta lampa. Nie mogę ustalić liczby przewodniej dla 35 mm - pewnie źle szukam ale nic konkretnego nie natrafiłem. Chciałbym porównać z 430EXII.
GN with ISO 100 and 35 mm res. 50 mm 38
GN with ISO 100 and max. zoom 52
Żródło
Dotarłem do tego i zmyliło mnie to że w menu po lewej trzeba kliknąć Metz 58 AF-2 Canon żeby sie ukazały te dane dla lampy 52 AF-1. Ale dzieki.
Czy ktoś się już bawił tę zabawką?
Jak współpracuje z 5dmk2?
Można sterować z poziomu body czy jest dla niego nie widoczna (mam tak z Nissinem 662) ?
Odświeżę temat - czy ktoś ma i pracuje na tej lampie? Jak to wygląda z szybkością obsługi? No i najważniejsze - może ktoś coś powiedzieć odnośnie prądożerności w przypadku dotykowego ekranu?