Czy YN-568EX bedzie wspolpracowac z wyzwalaczami RF 603? Ktos moze to potwierdzic? Mam YN-565EX i zastanawiam sie czy nie wymienic na nowszy model.
Wersja do druku
Czy YN-568EX bedzie wspolpracowac z wyzwalaczami RF 603? Ktos moze to potwierdzic? Mam YN-565EX i zastanawiam sie czy nie wymienic na nowszy model.
Działać powinna, ale tak samo jak 565EX, czyli bez ETTL i bez HSS. Ja bym nie zmieniał ;) Chyba, że dokupisz wyzwalacze YN-622C.
Co do HSS, po włączeniu tego trybu strata mocy jest około 2EV.
A ja znalazłem to:
YongNuo YN-568EX – TTL & FP HSS Flash Review | FLASH HAVOC
gdzie piszą że:
Cytat:
Compatibility -
Note -
There were 2 software bugs in the initial release which have been rectified in units from November 2012.
40D, 50D, 60D, and 7D – Experienced an overexposure in ETTL and HSS at 1/250th second shutter speed.
20D, 30D and 5D – the YN-568ex did not work at all directly on the camera hotshoe.
Cameras -
Canon – With Fash Control Menu
1 DX, 1Ds III, 1D IV, 1D III,
5D III, 5D II,
7D, 60D, 50D, 40D,
650D T4i, 600D T3i, 550D T2i, 500D T1i, 450D XSi,
1100D T3, 1000D XS.
Canon – Without Fash Control Menu
1D II, 1D
5D Original,
30D, 20D, 10D,
350D XT, 400D XTi, 300D D-Rebel,
Tyle już się naoglądałem wesel, jako gość, trochę jako pstrykacz ale szczerze jeszcze nie widziałem fotografa z takim dodatkowym zasilaniem do lampy:)
przecież na enloopach dużo się wyciągnie, a zmienić to nie problem, ja mam dwie lampy i zamieniam sobie lampę jak potrzebuje na szybko, nie wyobrażam sobie takiego balastu przyczepionego do lampki systemowej... :) Dobra lampa ... za dobre pieniądze
czy ktoś z szanownych Was tutaj próbował yn-568ex z 5dmkI, współpracują ze sobą?
nikt nic nie wiedzial więc sam sprawdziłem, a więc info dla posiadaczy 5dmkI, yn-568 fajna ale z dzidziem mkI nie działa.
przynajmniej bezposrednio ze stopki. Co ciekawe w przypadku body+transmiter na stopce(yn-622)+ na nim lampka= wszystko ładnie odpala :) jakieś cuda czy coś.
A to dziwne, tutaj jest, że działa: Yongnuo YN-568EX High-speed sync HSS Flash Speedlite/Speedlight | YongNuo photo equipment online store kolega ma sklep, handluje tym też twierdził że działa.
Witam wszystkich
Widzę iż toczy się tutaj dość aktywna dyskusja dotycząca lampy która mnie zainteresowała.
Prawdopodobnie piszę w niedobrym miejscy, dlatego z góry przepraszam.
Otóż chce kupić lampę i zastanawiam się czy kupić właśnie tę nową czy poszukać oryginalnej Canona używanej.
Fotografuje amatorsko, jednak potrzebuję skompletować zestaw do zewnętrznego doświetlenia lampa + nadajnik/odbiornik radiowy + statyw.
Niestety nie dysponuję zbyt dużą kwotą bo chciała bym się zmieścić w ok. 1000zł.
Tak więc proszę o radę,
i z góry przepraszam za zawracanie głowy i dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam!