Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Dla użytkowników cropa wydaje się to szkiełko zbędne
Oo he he :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Sigma swoim wyglądem będzie idealnie pasowała do Sony ;) Dla użytkowników cropa wydaje się to szkiełko zbędne (zależy od ceny, ale nie ma co się spodziewać 1999zł za nową ;)).
O T 28-75 też mówi się że na cropa nieprzydatne. A w moim przypadku ten obiektyw miał najczęściej wykorzystywane ogniskowe
i praktycznie nie schodził z 350-ki. Z całym szacunkiem, ale proponuję nie wypowiadać się za ogół i oszczędzić innym komunałów własnej produkcji.
Cytat:
Zamieszczone przez
rysib
Z całym szacunkiem, ale proponuję nie wypowiadać się za ogół i oszczędzić innym komunałów własnej produkcji.
+1
Im więcej czytam to forum, tym częściej dochodzę do wniosku że poza obiektywami EF-s nic do cropa nie pasuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
+1
Im więcej czytam to forum, tym częściej dochodzę do wniosku że poza obiektywami EF-s nic do cropa nie pasuje.
Dziś mam sesję RPG i dodam sobie to +1 do WW - mam nadzieję ze MG nie będzie miał zastrzeżeń ;)
nie wydaje mi sie aby cena sięgnęła 3999 tak jak ktoś tam napisał prędzej 1999-2999
Hitem może się okazać ten duperel do samodzielnego programowania autofocusa. Teraz wina będzie po stronie majsterkowicza, który rozstroił niezawodny AF Sigmy. Ciekawe jaka będzie cena gadżetu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Gringo997
nie wydaje mi sie aby cena sięgnęła 3999 tak jak ktoś tam napisał prędzej 1999-2999
1999zł - nie ma szans, musi być sporo droższe od 50 1.4, 2999zł to minimum.
Moim zdaniem nie mniej niz 4499 zl.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Moim zdaniem nie mniej niz 4499 zl.
A moim zdaniem, mniej niż sigma 85/1.4...i tak czuję że cena będzie oscylowała w okolicach 1/2 ceny canonowskiej eLki :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Sigma swoim wyglądem będzie idealnie pasowała do Sony ;) Dla użytkowników cropa wydaje się to szkiełko zbędne (zależy od ceny, ale nie ma co się spodziewać 1999zł za nową ;)).
Zależy też od jakości, jak będzie wyraźnie lepsza od 30 1.4 dc to chętni się znajdą, już Ty się nie martw. A 30 1.4 to rewelacja jakaś nie jest.
Bardziej mnie interesuje na ile będzie lepsza od ef35 2.0@2.0 i jak będzie rysować na 1.4