Odp: Zeiss Apo Sonnar T* 2/135 nowość!
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Są i sample. Aczkolwiek nie wiem czemu są opisane jako 50 mm. Może na optycznych przetestują... Mieliby chyba jeszcze lepsze szkło do testowania aparatów... :) A same zdjęcia wyglądają z tego ślicznie.
Jestem w trakcie zamawiania szkła, jak tylko się uda to będę mógł się podzielić próbkami, zrobić co będziecie potrzebowali, etc.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A to jest jakieś wiarygodne źródło?
Jedyne co przychodzi mi do głowy, że może być zwalone to, że w teście ostrości w Canonie używali AF.
Na moje oko kontrast i CA w Zeissie dużo lepsze, a to o ile test nie jest sfabrykowany chyba ciężko w teście oddać błędnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Są i sample. Aczkolwiek nie wiem czemu są opisane jako 50 mm. Może na optycznych przetestują... Mieliby chyba jeszcze lepsze szkło do testowania aparatów... :) A same zdjęcia wyglądają z tego ślicznie.
Bo to jest szkło do Nikona podpięte do Canona przez przejściówkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Jestem w trakcie zamawiania szkła
Zamawiasz je gdzieś poza granicami kraju czy jest już dostepny w Fototechnice?
ZWiadomo coś o cenie w PL?
Cytat:
Zamieszczone przez
BartasPL
Zamawiasz je gdzieś poza granicami kraju czy jest już dostepny w Fototechnice?
ZWiadomo coś o cenie w PL?
Cena sugerowana w Polsce to 8000 bez złotówek. W Fototechnice ma być na początku maja.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Te zdjęcia IMO bez rewelacji. Na ich podstawie nie wydałbym 8kpln na to szkło.
A czego się na przykład spodziewałeś, a na zdjęciach tego nie ma?
Bez rewelacji ? :)
Dla mnie bajka. Piekne rozmycie.
W Polsce malo kto wyda 8k na szklo, ale mysle ze my w targecie odbiorcow takowego szkla nie jestesmy;)
Szkło jest po raz kolejny opóźnione. W Stanach miałobyć dostępne od 15 kwietnia, tymczasem ciagle jest w przedsprzedaży. Dziś dostałem odpowiedź od Fototechniki na temat ceny i dostępności. Obiektyw ma być dostępny w Polsce od połowy czerwca, a cena detaliczna to 7899zł.
PS. Wyróżnikiem w stosunku do innych 135tek jest minimalna odległość ostrzenia 45cm pozawalajaca na wykonywanie ujeć z powiększeniem 1:4...takie 2 w 1 jak ktoś nie potrzebuje dużego powiększenia a chciałby uchwycić detale z bliska.