wczesniej mialem fuji s602 zfiltrem hoya i nie widzialem zeby zle ostrzyla...ale sprawdzalem
Wersja do druku
wczesniej mialem fuji s602 zfiltrem hoya i nie widzialem zeby zle ostrzyla...ale sprawdzalem
Ja na 10D + 50 1.8 sprawdzilem HOYA HMC , Hama i King ... na dwoch ostatnich zdjecia byly zauwazalnie gorsze. A i tak kusi mnie zmiana zestawu filtrow na SHMC... moze w rocznice kupna sprzetu ;) (styczen...)
[quote="Tytus"][quote="Cichy"]Ja wrzucilem na swoje tele B+W Schneider'a wlasnie o jeden gorszy od najwyzszego i nie narzekam chociaz wiem ze napewno cos to pogarsza, wkazdym razie 300 zl trzebabylo wydac.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
B=W teraz wszystkie sa wersji F-PRO. Oznaczo to , że wysokośc pierścienia jest 4 mm - pierścien ma gwint wewnętrzny, SLIM ma 3 mm i nie ma gwintu. Ja taki kupiłem za 318 PLN plus 10 za przesyłke http://www.sklepfotograficzny.pl/Cytat:
Krzychu napisał:
Do szerokątnych obiektywów co by nie winietowały....
A czy za taki należy już uznać 24-70? Słyszałem, że toto lubi winietować, podobno tylko na analogach, ale chciałbym wiedzieć zanim wydam 300-400 PLN
Wiesiek
hmm
a ja sie wlasnie zastanawialem ze mi cos aparat nie ostrzy ...
dodam za mam hoye zielona zalozona na 28-135 IS
ale ...
nie mam zamiaru wydawac poki co na filtr 300 zeta bo mam zamiar sie przesiasc z tego obiektywu !! wiec co polecicie z tanszych ?? (ale nie tanich) ??
Ja mam 2 x HOYA czarną. Wcześniej KING i po zmiane jest OK chociaż filtr kosztwał mnie 140zł za szt. Wcześniej też ostrzenie mi nie pasowało.Cytat:
a ja sie wlasnie zastanawialem ze mi cos aparat nie ostrzy ...
dodam za mam hoye zielona zalozona na 28-135 IS
Hoye fioletowa albo czarna.Cytat:
Zamieszczone przez kiloff
Witam
Ja mam Heliopana i jest ok.
Pozdrawiam
.....
to moja pierwsza wizyta tutaj:)
jesli chodzi o B+W 8) to tylko w OLBRYCHT TRADE www.olbrycht.pl