Odp: [Sergiusz] "Wybitne Dzieła"
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
zaczyna się...
1000 nowych odcinków "mojej drogi"
litości...
To że nic z fotografii i wątków Sergiusza i nie tylko, nie rozumiesz to dla mnie oczywiste.
Ale to że próbujesz przeszkodzić Sergiuszowi i innym we wzajemnym kontakcie na forum to już nie jest do zaakceptowania.
Wstaw sobie Sergiusza w "Ignore" i nie męcz się jego nowymi odcinkami " mojej drogi".
Jeśli dalej będziesz na forum walczył z "czyjąś drogą" to uprzedzam: krótko to potrwa.
janmar,
rozumiem, że chcesz mnie zabić...
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
janmar,
rozumiem, że chcesz mnie zabić...
Doczekam się, jakiejś konstruktywnej krytyki?
dinderi,
nie będzie konstruktywnej krytyki, bo te zdjęcia nie nadają się ani do analiz, ani do rozważań estetycznych
jest to porcja fotek znudzonego/zblazowanego autora, zdjęcia, które nie są w stanie przekazywać żadnego komunikatu bez komentarza artysty ("artysty"), albo czytelników forum
Janmar, rozumiem więcej niż sądzisz, - po prostu nie kupuję tej mieszanki kiczu (często świadomego) ubranego w art i wysilonego humoru.
Jednak dzięki takim wątkom, oraz "kultowym" ctj i gtj, CB ma szanse przetrwać kryzys, który widać tu od roku
przejrzałem cały ten zbiór "arcydzieł" i chyba podzielam zdanie IGORA58, ale ponieważ jestem tolerancyjny, to uważam, że każdy se może na CB umieszczać co i gdzie chce. Już dawno w galeriach na tym forum ciężko odszukać czegoś na czym wzrok można powiesić. Taki jest los demokracji. Ci co mają dobre zdjęcia nie muszą na siłę ich pokazywać, a ci którzy pokazują maja takie, których nikt nie chce oglądać.
Myślę, że warto się 10 razy zastanowić, zanim się coś w galerii umieści.
To forum już dawno zrobiło się komercyjnym informatorem techniczno - reklamowym firmy canon, ale od tego w sumie jest i ciężko wymagać czegoś bardziej ambitnego.
Miłego oglądania zdjęć tego wątku, a ja to wole popatrzeć do zdjęć prawdziwych. Ostatnio udało mi się kupić album Ansela Adamsa. Niby 60 lat ma, niby nie ma w internecie, a zdjęcia jakoś powyżej ambicji tego forum.
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
dinderi,
nie będzie konstruktywnej krytyki, bo te zdjęcia nie nadają się ani do analiz, ani do rozważań estetycznych
jest to porcja fotek znudzonego/zblazowanego autora, zdjęcia, które nie są w stanie przekazywać żadnego komunikatu bez komentarza artysty ("artysty"), albo czytelników forum
A ja musze przyznać, że wolę ogladać zdjęcia Sergiusza, niż te pokazywane w wątkach ślubnych (no, jest jeden wyjątek, czyli kol. Parteq). Czy potrzeba im komentarza, nie wiem. Zwykle ogladam zdjęcia, bardzo rzadko czytam komentarze.
Cytat:
Jednak dzięki takim wątkom, oraz "kultowym" ctj i gtj, CB ma szanse przetrwać kryzys, który widać tu od roku
Co fakt, to fakt. Chyba dłużej, niż rok...
A mnie zastanawia, dlaczego te zdjęcia przyciągają forumowych tuzów jak lep muchy, skoro nic w nich nie ma? I w czym gorsza jest faktura oceanu od laski sztachającej się papierosem (takie skojarzenie pierwsze z brzegu)? Nie liczę na odpowiedź, więc proszę się nie wysilać :)
Sergiusz,gdzie byłeś robiąc "Faktura oceanu" ?Wysoki brzeg?Wiało?
Na gorąco wiem tyle że mi się podoba.Muszę je przespać.Ściągnąłem na compa i pozerkam sobie.
Panowie PEACE proszę. Panom krytykom typu Igor i Sweetek poproszę o linki do Waszych galerii. Mam nadzieję, ze są wyższych lotów niż Sergiusza. A jak nie to zamilczcie i dajcie innym pooglądać. To forum znane jest z wielu "znafcuw" sztuki którzy poproszeni o linki do swoich dzieł dziwnie milkną. Ze sztuką już tak jest, że nie poddaje się żadnym wzorom matematycznym i zależy tylko i wyłącznie od gustu. Ja np. "dzieła" Picassa mogę oglądać dopiero od promila alkoholu w mojej krwi, poniżej - ni cholery. A podobno artysta z niego nieziemski:) Jak sie coś nie podoba to bodajże Janmar dał prosty wzór co trza zrobic - /ignore i po problemie:) Święta są - więc bądźmy życzliwsi dla siebie.
marito,
nie mam swojej galerii, i nie czuję potrzeby posiadania jej
na CB niczego nie pokazuję, bo nie przyswoiłem sobie skomplikowanej (jak dla mnie) procedury zamieszczania zdjęć
i tyle...
sztuka nie zależy tylko od gustu - to chyba jasne, ale nie chce mi się rozwijać tematu