Czy ktoś mógłby podesłać fotę gniazda wężyka 20D ? Lub fotę wtyczki ?
Wersja do druku
Czy ktoś mógłby podesłać fotę gniazda wężyka 20D ? Lub fotę wtyczki ?
witamCytat:
Zamieszczone przez Tytus
zrobiłem ją jakieś 3 miesiące temu i do tej pory działa, zakupiłem wtyczkę do gniazda s-video (żeńską), wyciągnąłem "bolce" i nałożyłem je na wtyczkę w aparacie, oczywiście wcześniej dolutowałem kabelki, władowałem do wtyczki w aparacie kremu nivea i zalałem bolce klejem (glutownica - to ten na ciepło), niestety pierwszą wtyczkę musiałem wydłubać bo sie jej nie dało wyciągnąć, gniazdo w aparacie troszke ucierpiało :oops: za drugim podejściem kremu władowałem już naprawdę dużooo i się udało :razz:
pomysł ten wyczytałem gdzieś w necie, obudowa pochodzi z wtyczkie ze słuchawek, powodzenia w budowie :)
ps zabrałem się za to tylko dlatego że miałem stary wężyk czyli dorobić musialem tylko wtyk
pozdrawiam
przegiąłeś :wink:Cytat:
Zamieszczone przez bartekkaszub
Ja właśnie co do tego mam pewne opory...żeby gniazda na stałe nie zalać. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez bartekkaszub
mi ta wtyczka wyszła z gniazda za drugim razem bez problemu, a kremu dałem tyle że całe gniazdo było białe, oklej jeszcze otoczenie gniazda jakąś taśmą bo też się zababra :oops: a nawet jak się troche tego kleju dostanie na korpus to bez problemu da się go odkleić, najtrudniejsze w tym wszystkim jest to że przed zalaniem należy nałożyć te trzy metalowe ''bolce'' na bolce w gnieździe i wtedy robi się tam strasznie ciasno i trudno wlać ten klejCytat:
Zamieszczone przez Iwan
IMHO lepiej dorobić ten wtyk z Coma i tak bym zrobił, gdybym wiedział że rozstaw otworów pasuje
to już było
http://canon-board.info/showthread.php?t=496
znajomy zrobił i działa ja też sam wykonałem i też działa ;-)
miłej zabawy
Ok dzięki - wiedza zebrana trza się wziąść do roboty.
dla bardzo zdesperowanych...Cytat:
Zamieszczone przez temol
to już jest kowalstwo...jak się ma 1D to chyba 90 zł na podróbę nie jest problem wydać...
Ja swoją wtyczkę robilem może z 30min wliczajac czas schnięcia kleju, idealnie nadaje się do tego podstawka precyzynja do elementow elktronicznych. Najlepiej taka pojedyncza podłużna z kilkunastoma pinami (koszt ok 2zl). Reszta wężyka to już tylko kwestia pilocika i przełączniczków...
Witam
Kolejny sposob na wtyczke http://www.spikey-mike.com/eos/n3.html
T.