Olsztyn? - innej możliwości nie ma :)
Wersja do druku
Olsztyn? - innej możliwości nie ma :)
Bydgoszcz
obstawiam, że to blisko kanału jest
No raczej ne
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Właściwie zdecydowanie nie blisko kanału
Stare Miasto w Bydgoszczy?
Tak, jest to bydgoska Starówka. Jeśli nie zostanie podana ulica, to Twoja odpowiedź zostanie uznana za zwycięską.
Zgodnie z regulaminem wątek trwa 24h, więc jeszcze poczekam z ogłoszeniem ostatecznego wyniku
Długa 24
No to sobie poczekałem ;)
Gratuluję poprawnej odpowiedzi.
Tak to jest zwieńczenie budynku w Bydgoszczy przy ul. Długiej 24. Jedną z ciekawostek jest fakt, że ten dom nie miał nigdy nic wspólnego z inżynierką, techniką czy podobnymi sprawami (oprócz oczywiście tych co go budowali :) ). Tutaj zdjęcie budynku w całej okazałości. (Niestety nie mojego autorstwa :()
Szczerze polecam spacer tą ulicą. Tutaj jest więcej o ciekawostkach z nią związanych. Mimo, że w ostatnich latach trochę zaniedbana i jakby obumarła, to czas tutaj płynie inaczej. Dosłownie i w przenośni. Ulicę Długą przecina bowiem 18 południk wschodni, co zostało wykorzystane w promocji całej Bydgoszczy a głównie Starówki i ustalenia "czasu bydgoskiego", który o 12 minut wyprzedza ten oficjalnie obowiązujący w Polsce.
I na koniec formalność, żeby regulaminowi stało się zadość:
Zwyciężczynią jest fotokor1 i to ona zapodaje kolejną zagadkę.
no to się bardzo cieszę, ostatnio wędrowałam ulicą Długą i byłam zła na siebie za brak aparatu bo te maszkarony rzuciły mi się w oczy, zagadka będzie wieczorem
pozdrawiam