Bardzo mi zależy na dobrym macro. Czy w tym modelu rzeczywiście jest dobre macro ?.Cytat:
Macro jest ok.
Wersja do druku
Bardzo mi zależy na dobrym macro. Czy w tym modelu rzeczywiście jest dobre macro ?.Cytat:
Macro jest ok.
Ja tam ze swojej strony moge polecic finepixa s3500
kupisz go za grosze-600zł
a ma macro, korekcje flesza. Do tego dobrej jakości zoom x6 (35-2xx) Zdjęcia robi dobre, miałem go pół roku i zamieniłem na s5600, bo brakowało mi Av Tv, P, i M. Na aku 1800mAh robiłem z flashem 230-250zdjec.
Jeśli Canon to A520 lub 610, do tego karta SD, akku i wydałeś właśnie około 1000 PLN. Ewentualnie pomyśl o Olympusie C55.
Zwracam Twoją uwagę na aparaty kompaktowe firmy Samsung mające tak jak i inne wyroby tej firmy znakomity stosunek parametrów do ceny.Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Macro AFCytat:
Zamieszczone przez Nemeo
5 - 45cm (2.0in. - 1.5ft.) (W)/30 - 45cm (11.8in. - 1.5ft.) (T)
Kiedys miałem A75, którego nastepcą jest A510. Macro miał w takim samym zakresie, i bylem zadowolony. Oczywiście, zależy to też od konkretnego uzytkownika. Dla pewności zapytaj kogoś kto ma 510, lub zrób test w sklepie:)
A może Fuji FinePix S5600, np. tutaj http://www.europassat.com/sklep/inde...=produkt&id=24Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
tak wiem że jest ciut droższy, ale jest to fajny kompakcik i ma RAW. Jeśli córka ma zacięcie do obróbki fotkek na kompie, to RAW może być ciekawszy niż jpg (np. WB do skorygowania)...
Dzięki za wszystkie wskazówki i porady.:D
Polecam Canony wymienione przez przedmówców. Finepixa s5600 nie bardzo mnie ten aparat nie przypadł do gustu - ładnie wygląda, ale jakość zdjęć nie ta... Samsunga miałem osobiście i nigdy więcej nie będę już miał aparatu tej firmy... Pozdrawiam.
Też osobiście skłaniam się bardziej do aparatów "jedynej słusznej firmy".:-DCytat:
Polecam Canony wymienione przez przedmówców.
Nic nie polece natomiast odradzam sprzęt FUJI. Miałem S5500 przez ok 8 miesięcy. Naprawdę za 1000 zł lepiej wybrać coś słusznej firmy.