Jak zaznaczysz zdjęcie to i wolne miejsce zrobi się zajęte ;)
Wersja do druku
skąd zasysacie?
pobrałem z linku z polskiej strony canona - gdzie znajdę DLO, na palecie TOOL nic sie nie zmienio, dalej jest RAW, JPG oraz NR/LENS/ALO. Nie sądzę aby suwaczki się nie wyświetlały. Np na zakładce ALO suwak w moim przypadku (400D) jest nieaktywny. Gdy wrzucałem fotki z 50D, uaktywniał się. Tu powinno być podobnie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Po przemyśleniach: plik pobrany ze strony polskiej zainstalowany na Viście i ze strony amerykańskiej zainstalowany na XP, po wrzuceniu fotek z 400D i z 50D coraz bardziej przekonują że 3.11.4.10 nie ma DLO
Poczekajmy spokojnie do premiery sklepowej 5dmkiii.
Chyba to jedyne rozwiązanie.
Ech, właśnie zamówiłem LR4, a tu taka wieść, że może DPP nas pozytywnie zaskoczy... No, ale jest 30 dni na zwrot, w razie czego. :)
To zacytuję za http://www.bobatkins.com/smf/index.php/topic,964.0.html
"It's compatible with .CR2 files generated by EOS bodies made since 2006 (I think that's what they said).
Basically 29 lenses are supported (they didn't say which ones) and there's a database of aberrations including things like coma, astigmatism, vignetting, longitudinal and transverse CA, distortion etc. which is used to optimize the image. Correction for all these will optimize the image. It won't make it perfect since you can't fully correct them (it's tough to unblur a blurred image), but it will correct them to a greater extent than DPP does now, or any other software package does.
No word on when it will appear, but I assume it will ship with the 5D MkIII and shortly after that be available for download as an update for the current version of DPP."
Bob Atkins
Czyli ni mniej ni więcej tak doceniane na tym forum micro43 wyznaczyło nowe trendy w R&D Canona i teraz dzięki mikro mamy korektę szkieł wbudowaną w darmowy (hello Nikon) konwerter a canonrumors donosi o Canonowskim... naleśniku.
BTW. link do wywiadu: http://www.arihazeghiphotography.com/AH_CW_interview/