Sorki o ile dobrze słyszałem to:Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
1/ zaprojektowano go w Japonii i tam tez jest biuro konstrukcyjne
2/ produkcje przeniesiono do Chin ze wzgledów kosztowych ... Canon tez juz wybudował fabryke w Chinach i ponoc czesc produkcji tam przenosi w 2006 .. .. starch pomyslec ze moga tam robic Lki -- rozrzuc jakosciowy w 24-70 plus Chinska skłonnosc do nonszalancji jakosci .... brrrrrr
3/ inzynierowie z Tamrona jako pierwsi zaczeli przecierac szlaki .. nie wiem czy znacie takie szkło 35-300 Tamron .... dopóki robili to w Japonii to był pierwszy taki zoom całakiem całkiem .... dopiero potem wielcy bracia zrobili 35-350 Canon i Nikon tez cos9-krotnego ...
4/nie wspomne o 90/2,8 MAKRO niemcy ocenili ja ponoć optycznie na 9,6 i dali SUPER (fotoMagazin) a ostatnio na amerykanskim forum Canona www.photography-on-the.net zaczeli sie zachwycac 17-35 TAMRONA ...
5/ sporo ludzi poza tym robi bardz przyzwoite fotki TAMRONEM 28-200 czy tez 28-300 ...w analogu .. byłem ostatnio na slajdowisku gdzie koles pokazywał fotki z ELBRUSa, Ticitaca, Anqouga i Nepalu wszystko to zrobił 28-200 w EOS 300 bez szopowania a wszyscy mu wpierali ze kpi z nas a on wyciągnąl sprzecicho odrapane obklejone trzeszczące ale z filtrem HOYA PRO1 UV i PL-C ....
i ot to wsio ..
to nie jest oda do Tamrona ...... ale tam gdzie masz czas i pomysł to i otworek starczy ...
howgh