Mi kiedyś chcieli zabrać aparat na 4 dni - miałem zamiar zlecić im czyszczenie matrycy w 5-tce :(
Wersja do druku
heheh
pisze "mily Pan " w zalezności od okoliczności :))))
nie znam ich imion.
Mili Panowie sa przy wycenach , ale bardzo Niemili gdy chce się coś od nich wyegzekfować i zwraca im się uwagę.
Sądze że nie wymienili mirror boxa gdyż naprawa przeciagnela by się to 5,5 tygodnia i jeszcze mało by zarobili, więc wymyślili że naprawa wyjdzie na lepsze.
Zobaczymy.
na inymj tematycznym forum jest bardzo fajny "myk" na takie serwisy
"opinie o sklepach"
zakładany jest wątek z dokładnym adresem i nazwą sklepu, i można wpisywac tam swoje opinie, zauważyłem że własciciele bacznie sledzą watek i od czasu do czasu dziękują za dobre a na wszystkie złe jest od razu sprostowanie po której stronie leży wina, jesli po stronie sklepu to z reguły sprawa załatwiana jest polubownie no bo "całe forum patrzy" naqjczęsciej jest to mega rabat ;ub zwrot kosztów.
dodatkowo załączona jest ankieta i w procentach mamy jasną sytuacje kto jest "dobry" a kto "zły".
Moim zdaniem trochę skrzywdziłas ten serwis zakłądając wątek tp" ku przestrodze", myslę że może ma kilku zadowolonych klientów którzy wątku o nim nie założyli.
brutalna rzeczywistość jest taka, że na dobrą, nienaganną opinię pracuje się latami i łatwo można ją stracić przez takie wpadki właśnie. Wina jest serwisu a nie monii i nie próbujmy tego odwracać ;)
Niezależnie od sytuacji "po drodze" ...
Taki przykładzik, pierwszy z brzegu:
http://www.youtube.com/watch?v=_djtt...eature=related
Jak już nie ma na co zwalać, to zwalmy na pocztę :lol:
Zaginionej nie ale skradzionych jak najbardziej.
To był przykład niezależnie jaka firma, to nie jest temat tego wątku. Odnieście się do całości przypadku uszkodzonego aparatu odebranego po naprawie. Nic więcej.