A ja mam jeszcze jedno szybkie pytanie. Jesli do jednego odbiornika zapne 430exII a do drugiego metza 50af1 to bedzie to normalnie dzialac w e-ttl?
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Wersja do druku
A ja mam jeszcze jedno szybkie pytanie. Jesli do jednego odbiornika zapne 430exII a do drugiego metza 50af1 to bedzie to normalnie dzialac w e-ttl?
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
tylko weź pod uwagę, ze przy dwóch lampach w ettl'u to już może zacząć się mala głupawka z powtarzalnością wyników :/
A czy ktoś wie dlaczego jak staram się przestawić proporcję błysku z 1:1 do jakiejkolwiek innej, jak zatwierdzam, to wraca mi 1:1... Co to może się dziać?
Mam prośbę... Ponieważ staram się ustalić czy moje świeżo zakupione wyzwalacze Pixel King pracują prawidłowo, chciałbym was prosić o sprawdzenie pewnej rzeczy i informację jak to wygląda u was.
Do wszystkich którzy posiadają dwa odbiorniki i lampy zgodne ze sterowaniem z poziomu aparatu. Sprawdzcie proszę czy jeśli obie wyzwalane lampy są ustawione w dwóch różnych grupach, posługując się ETTL macie możliwość sterowania kompensacją jednej grupy względem drugiej? (1:1; 1:2; 1:3... itp)
Napiszcie mi proszę jakie odpalacie lampy i z jakiego body.
Ja mam 40D 2x430EXII i u mnie to nie działa... (a podobno powinno)
Dzięki za pomoc.
"Nie wspiera systemu bezprzewodowego dla lamp błyskowych Canon." - taka informacja jest w instrukcji, więc wątpliwe aby można było to ustawić tak jak chcesz :/ działa bezproblemowo praca na grupach z ustalaniem mocy każdej grupy z osobna (to o czym rozmawialiśmy na gg), ale praca z wykorzystaniem proporcji grup niestety nie działa (sprawdziłem)
Bazowałem na tym teście http://forys.net/test-pixel-king/ starając się uruchomić tą funkcję, ale widocznie Rafał musiał coś pomylić. W każdym razie cieszy mnie, że przynajmniej problem się rozwiązał:) Biorę się za trenowanie z ustawieniami manualnymi...